Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE RDA10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

Hoe kies je een pluchen knuffel voor een babyjongen?

Hoe kies je pluche speelgoed voor babyjongens?

Als overgangsobject bij uitstek is de knuffel of het zachte speelgoed een betrouwbare en warme metgezel die een essentiële rol speelt in de ontwikkeling van uw kind. En als kinderen zich van nature aangetrokken voelen tot knuffels, dan is dat vooral omdat ze een zekere fascinatie opwekken die leidt tot een lawine van knuffels en vertrouwen. Hoe dan ook, als ouder moet je de knuffel van je baby zorgvuldig kiezen. Niet alleen voor het comfort en de esthetiek, maar ook voor de veiligheid van uw kind. Ontdek hoe je het juiste en perfecte baby jongenspluche kunt vinden.

Waarom zou je een pluche knuffel voor een kind kopen?

Voor de meeste kinderen is zacht speelgoed een van de eerste geschenken die zij krijgen, naast houten en plastic speelgoed. Pluche speelgoed heeft echter een warmte die het niet heeft.

Allereerst is het belangrijk te weten dat kinderen op jonge leeftijd meer zintuiglijk gericht zijn en op zoek zijn naar emotionele veiligheid. Knuffels vervullen dit gevoel perfect door het kind gerust te stellen, te voorkomen dat het zich eenzaam voelt en zijn spelletjes en fantasiescenario’s te verrijken.

Dankzij zijn knuffel wordt uw kind zich bewust van zijn emoties en laat hij ze geleidelijk los. Hij drukt zich ermee uit (en ontwikkelt tegelijkertijd zijn taal), neemt hem in vertrouwen, voelt zich gehoord en vervolgens gekalmeerd dankzij tedere knuffels.

Bovendien ontwikkelt hij, door met zijn pluche te spelen en het tegelijk met hemzelf te manipuleren, zijn eigen motoriek en leert hij sneller zelfstandig te worden. Tot slot kunt u uw baby een zacht speeltje geven om zijn zintuigen te stimuleren, zijn nieuwsgierigheid op te wekken en zijn observatievermogen te vergroten.

Choisir une peluche pour bébé garçon en fonction de l'âge

De plaats van pluchen speelgoed op verschillende leeftijden

Ongeacht de leeftijd van uw kleintje zal de knuffel zijn rol als overgangsobject spelen en hem helpen de verschillende ervaringen die hem te wachten staan beter te begrijpen. U kunt dus de knuffel kiezen die bij hem past, rekening houdend met de behoeften van zijn leeftijd.

De knuffel die geruststelt van 0 tot 18 maanden

Vanaf de eerste maanden (rond 5ᵉ wanneer hij het kan vastpakken) zal de knuffel hem zachtheid bieden en een affectieve aanwezigheid bij afwezigheid van zijn ouders. Hij kan dus altijd rekenen op iemand die hij kan vertrouwen. U moet ook weten dat op deze leeftijd, een pluchen speeltje uw baby zachtjes door de angst van de 8ᵉ maand zou laten gaan.

Kies dus voor een middelgrote pluche waar hij ook nog wat aan heeft als hij wat ouder is of een kleine pluche die niet alle ruimte in beslag neemt. U kunt ook kiezen voor een pluche met gewrichten of een poppenpluche om hem te vermaken.

Tussen 18 en 3 jaar: de perfecte metgezel voor de eerste spelletjes

Je baby is dan wel opgegroeid, maar zijn knuffel is nog altijd even belangrijk voor hem. Zijn rol zal echter enigszins veranderen. Hij wordt zijn speelkameraadje, met wie hij voedt, met wie hij leert spelen met de auto of met wie hij denkbeeldige badjes klaarmaakt.

Dit is ook het begin van imitatiespelen. De kleine imiteert alles wat hij gewend is te doen met zijn knuffel. Hij voelt zich gerustgesteld en is blij met zijn knuffel naast zich. Dit is ook de tijd waarin uw zoon een liefde zal ontwikkelen voor het verzamelen van opgezette dieren. Ze zullen hem overal volgen en worden rustgevende en warme slaapgenootjes.

Op deze leeftijd worden knuffels ook belangrijker en worden ze een steun in elke situatie. Na een boo-boo, een verdriet, kleine zorgen of een grote vermoeidheid, zal zijn knuffel hem kalmeren en als referentie voor hem dienen.

Wij raden u aan knuffels te kiezen die uw kind helpen zijn motorische vaardigheden echt te ontwikkelen en wat zelfstandiger te worden.

Tussen 3 en 6 jaar: de eerste stappen op school

De eerste overgang, het pluchen speelgoed van de babyjongen zal hier de functie hebben om zijnintrede op school te vergemakkelijken. Eerst neemt hij het mee naar school en dan laat hij het geleidelijk aan thuis. Na elke dag zal zij als steun voor hem dienen en hem zijn verdriet in deze nieuwe wereld laten verwerken. Hij zal haar vertellen over al zijn avonturen en nieuwe ontmoetingen.

Tenslotte kun je hem een grote pluche laten kiezen, of zelfs een reuzenpluche. Zodat hij met een vriendje kan spelen.

Vanaf de leeftijd van 6 jaar

Tegen de tijd dat uw zoon 6 jaar is, is hij volwassen genoeg en heeft hij al heel wat knuffels verzameld. Ze zullen dienen als emotionele markering en meer statisch zijn. Hij zal ze minder verplaatsen en gebruiken voor nieuwe spelletjes. Geef hem een XXL-pluche waarop hij kan liggen of waarmee hij zijn eigen cocon kan maken.

Les critères du choix d'une peluche pour bébé garçon

Criteria voor het kiezen van pluche speelgoed

Voordat je een pluchen speeltje koopt voor een babyjongen, raden we je aan naar een paar dingen te kijken om er zeker van te zijn dat het bij hem past.

Veiligheid van de knuffel

De knuffel van uw kind moet zacht, licht en gemakkelijk te wassen zijn, maar ook veilig voor het kind. Het eerste waarop u moet letten zijn de veiligheidsnormen die op de etiketten staan vermeld. De referenties zijn de NF- en CE-normen. U bent dus zeker van een kwaliteitspluche u kunt er zeker van zijn dat u een draagzak hebt die veilig is voor uw baby als een van deze normen op het etiket wordt vermeld.

U moet ook de sterkte van de toegevoegde elementen (zoals de ogen) controleren, zodat ze niet gemakkelijk kunnen worden afgescheurd.

De kwaliteit van het materiaal

Wij raden u aan een zacht pluche voor babyjongens te kiezen dat huidvriendelijk is. Uw kind zal het pluche bijzonder waarderen omdat hij de kans krijgt hem veel te knuffelen.

Wat het soort materiaal betreft, kunt u kiezen volgens uw smaak. Polyester, wol, katoen, linnen… aan u de keus. Een kwaliteitsdekbed dat geschikt is voor een baby moet echter vooral hypoallergeen zijn.

Gemak van zorg

Een zeer belangrijk criterium bij de keuze van pluchen speelgoed voor kinderen, moet het onderhoudsgemak zijn. De reden is eenvoudig! Uw kind zal zijn pluche overal mee naartoe nemen. En voor de leeftijd, zal hij niet noodzakelijk bepaalde noties van hygiëne hebben. Hij voert het, sleept het door de modder of over de keukenvloer.

Kies dus een pluche dat gemakkelijk te wassen is, vooral in de wasmachine op 30° C of hoger. Zo kunt u het regelmatig onderhouden om te voorkomen dat het pluche van uw kind een nest van bacteriën wordt. Ten minste één keer per maand (als de knuffel te vuil is) zou een goede frequentie zijn.

De verschillende soorten pluche

Afhankelijk van wat u voor uw kind zoekt, kunt u een bepaald type kiezen.

  • Platte vierkanten, poppen of platte knuffels: heel zacht om aan te raken, zijn er knuffels die niets anders zijn dan vierkanten van stof met als bijzonderheid dat ze heel licht zijn. En lichtheid betekent gemakkelijk vervoer. Uw kind kan er gemakkelijk mee spelen, het oprollen en het naar believen manipuleren.

De poppenknuffels zijn voorzien van openingen waarmee ze geanimeerd kunnen worden.

  • Muzikale knuffels: behalve dat ze trouwe metgezellen zijn, is hun bijzonderheid dat ze uw kind in slaap laten vallen met zachte muziek op de achtergrond.
  • Zacht speelgoed: geschikt voor zowel jongens als meisjes, ze zijn zacht en licht en kunnen worden gebruikt om allerlei spelletjes te spelen.
  • Knuffels: dit zijn knuffels met rubberen of plastic onderdelen die in de mond van de baby passen. Er kan op worden gebeten als de eerste afspraakjes verschijnen om de pijn in het tandvlees te verlichten.
Bébé garçon avec sa peluche

Baby jongen pluche: Wat zijn uw criteria?

Dus, wat zijn uw criteria voor het kiezen van een baby jongen pluche? Vertel het ons in de commentaren!

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.