Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE RDA10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

breien met een kind

Hoe brei je een pluche knuffel?

Hoe brei je een pluche knuffel? Uncategorized crochet IwjrR0UFA11PDAcDXThjKvD

Een knuffeldier breien is iets wat iedereen leuk vindt. We denken dat breien een activiteit is die voorbehouden is aan onze ouderen. Maar het is niet alleen modieus, het is ook erg praktisch. Een beetje cultuur is nodig om deze aantrekkelijke en efficiënte kunst beter te begrijpen. Amigurumi, oorspronkelijk afkomstig uit Japan, is een creatieve hobby die bestaat uit het maken van kleine dieren, fruit en groenten gepersonifieerd in haakwerk. Etymologisch gezien wordt amigurumi gevormd uit twee Japanse woorden: “ami” dat gehaakt of gebreid betekent en “nuigurumi” dat pluche betekent

In termen van geschiedenis ontwikkelden de haaktechnieken zich na de Tweede Wereldoorlog. In de periode dat Japan een ernstige economische crisis doormaakte vanwege de oorlog. Amigurumi werd haar enige middel om speelgoed voor kinderen te maken. Dus in 2003 werd deze kunst geëxporteerd en populair in andere landen. Er was zelfs een wedstrijd om je eigen wollen teddybeer te maken.

Breien is een activiteit die onze hersenen stimuleert en ook onze creativiteit ontwikkelt. Hetzelfde geldt voor ouders die de meeste tijd thuis zijn en op zoek zijn naar dingen om te doen. Dit geldt ook voor degenen die een uitdaging zoeken om hun kinderen plezier te geven door ze speelgoed te geven. Je hebt gevonden wat je nodig hebt, namelijk een pluche knuffel breien voor je kinderen. Dus, vandaag geven wij u onze beste tips om de meest schattige knuffeldieren voor uw kinderen te maken. U kunt zeker een knuffel en een pluche knuffel breien, zelfs om uw huisdecoratie te verfraaien

Waarom een knuffel breien?

Als je vastbesloten bent te gaan breien, moet je over de juiste methoden beschikken, zodat je je niet alleen waagt. En als u nog niet overtuigd bent, zijn hier de redenen waarom u misschien van gedachten verandert

Haken en breien: twee gemakkelijke en modieuze activiteiten

  • Haken is een gemakkelijke oefening. We denken dat omdat we nog nooit gehaakt hebben, we geen knuffeldier kunnen breien. Maar alles wat je nodig hebt zijn goede leraren en goed advies. Je kunt videotutorials volgen of haakboeken kopen. Of zelfs omdat we hier zijn om u te adviseren over hoe u het beste wollen pluche en andere patronen kunt maken.
  • Is het omdat haken al zo lang een activiteit is dat het een oude hoed is? Integendeel, net als de mode in het algemeen, komt vintage terug. Nou, haken zit zeker in die lijn van denken. Het was ooit vergeten, maar nu is het weer in de mode
  • U kunt
    • varieer je werk als je haakt
    • kies je eigen patroon
    • zie bijvoorbeeld het breipatroon van de teddybeer. Of het nu gaat om de maat, de vorm, de kleur, de breimethoden, u vindt de meest geschikte

Haken en breien helpen tegen stress, ontwikkelen hersenactiviteit en zintuigen

Hoe brei je een pluche knuffel? Uncategorized crochet G1U3lYm 6Aq8ksrczGQREG2x Zn jxh8g6b2jJnc3QJ9e7eHYFg30sqe3t84qRVQQvnNcuKGmNrdIt6 KJYQkcS7ZstAOOVwO5UA KegN7eO jUGJ2h4EE72zLtlVg
  • Wist je dat breien stress vermindert? Dan heb je de meest praktische en eenvoudige manier gevonden om jezelf te kalmeren. Bovendien kun je jezelf trakteren op nieuwe decoraties of je peuters verwennen.
  • Haken ontwikkelt de hersenen. Voor degenen die thuis blijven maar geen tijd hebben voor hersenactiviteiten. We stellen voor dat je gaat haken. Door de technieken te leren, kunt u uw denkvermogen ontwikkelen en uw aanwezigheid vergroten.
  • Als je haakt, blijven je handen beweeglijk. Want behalve je hoofd gebruiken, is haken ook handenarbeid. Door het te oefenen, blijf je vaardig met je handen. Dit is heel belangrijk voor wie bang is zijn beweeglijkheid met de jaren te verliezen. Nou, we stellen voor een knuffel of een knuffeldier te breien.

Een knuffel breien is goedkoper en leuker

  • Financieel gezien is het gereedschap dat nodig is om uw pluche te breien goedkoper dan de aanschaf van een nieuw exemplaar. Als je bang bent om te veel geld uit te geven om je kinderen een plezier te doen. Nou, vind tijd om te haken. Je hoeft alleen maar een nieuw knuffeldier voor ze te maken
  • Haken helpt je meer geduld te hebben. Bij het haken, door de technieken zelf, moet je een passie ontwikkelen. Het is je hart dat je in je werk stopt. Dus u wilt de familie een plezier doen door cadeaus te maken voor jong en oud. Besluit om te beginnen met eenvoudige breidieren bijvoorbeeld.
  • Op dezelfde manier, als je ervoor kiest om een knuffeldier te breien. U hebt de mogelijkheid om het knuffeldier te personaliseren: of het nu heel klein, heel groot of van welke kleur dan ook is. Met de juiste methoden kun je verschillende knuffeldieren maken: breipatronen voor beren of andere figuratieve dieren. In dat geval zullen uw kinderen blij zijn en kunt u zelfs cadeautjes voor anderen maken

De modieuze stijl van wollen pluche

Het breien van een wollen teddybeer kan een heel goed cadeau-idee zijn. Vooral als je een groot knuffeldier wilt maken. Het kost je geen fortuin, maar het zal hetzelfde resultaat opleveren als die in een grote pluche winkel. Zoals we al eerder vertelden, komen wollen knuffels momenteel weer in de mode. Er zijn enkele modellen die u moet kennen en die het meest geliefd zijn. Om je te helpen inspiratie op te doen of als je ze echt wilt oefenen. Deze modellen zijn :

Amigurumi cactus: kun je gebruiken als interieurdecoratie of op het bureau van je lieveling.

Gemakkelijk gebreide dierenamigurumis: konijn, koe, olifant, octopus, panda, schaap, vos, muis, beer, enz.

  • Voor de fans van manga zijn er de kleine knuffeldieren van Pokémon waar je kinderen dol op zijn. In dit geval moet je het juiste model en patroon hebben als je niet weet waar ze het over hebben. Omdat je nog meer werk hebt als je de verkeerde kleine beesten krijgt.
  • Amigurumi ijsjes: uw kinderen kunnen ze veilig gebruiken en spelen, zelfs als ze ze in hun mond stoppen. Hetzelfde geldt voor fruit en groente amigurumis of elk ander voedsel.
  • Voor oudere kinderen, om hun kamer te verfraaien. Je kunt amigurumi kussens maken in geometrische of dierlijke vormen.
  • En voor jullie dames, jullie kunnen een pluche pothouder of sleutelhanger maken. Zo wordt de hele familie gelukkig.

Het gereedschap dat je nodig hebt om een pluche te breien

Je kunt niet zomaar beginnen met onbewerkt breien, je moet bepaalde technieken zoals afbouwen en vergroten onder de knie krijgen. Daarom raden wij u aan ons advies op te volgen. Dit is om je mentaal voor te bereiden op het breien van een teddybeer en om het tot het einde toe te doen. Dus, ben je klaar om de uitdaging aan te gaan om zelf een teddybeer te breien? Maak aantekeningen, want je hebt een paar essentiële hulpmiddelen nodig.

De grondstof: de bal

De bol garen is het basismateriaal dat je gaat gebruiken om je teddybeer met naalden te maken. Het kan wol of katoen zijn, afhankelijk van waar je het koopt. Je vindt ze in kunst- en hobbywinkels

Breien van pluche wol

Wol kan een krullend of harig effect hebben. Dit hangt af van het effect dat u uiteindelijk wilt bereiken. Dit type wol geeft een krullende, pluizige uitstraling aan je gebreide teddybeerpatroon. De keuze van de wol is belangrijk, want die geeft een zachtheid aan het pluche. Het zou onaangenaam zijn om een teddybeer aan te raken die jeuk heeft op het lichaam of die gezwollen wordt en zijn haar verliest.

Hier zijn verschillende soorten wol die gebruikt worden bij het breien van pluche

  • Mohair: Mohair wordt gemaakt van de vacht van een kleine Tibetaanse Angorageit. Het geeft het gekrulde effect van geitenhaar.
  • Kasjmier: Kasjmier wordt gemaakt van de wol van geiten in de provincie Kasjmir. Deze wol is zeer zeldzaam, want het wordt beschouwd als een luxe vezel. Het kan een beetje moeilijk te vinden zijn. Het heeft echter een goede kwaliteit en voelt zeer zacht aan.
  • Alpaca: De wol komt van alpaca. Het heeft een zachte, sterke vezel zoals schapenbont en heeft het voordeel dat het in verschillende tinten verkrijgbaar is. Dus als u een zachtheid wilt om bijvoorbeeld een beer met naalden te breien, kunt u voor deze wol kiezen.

Katoen pluche breien

Peluche Buzz l'eclair

Als u zich zorgen maakt over de oorsprong van de wol. Er is een ander alternatief voor het breien van uw pluche en zacht speelgoed. Dit is katoen, een lichter, plantaardig materiaal. Dit materiaal is zo licht als wol. Maar als u dit materiaal koopt, adviseren wij u te kiezen voor biologisch katoen. Het geeft je niet alleen plezier, het is ook milieuvriendelijk

Andere benodigdheden om een pluche te haken

  • Breinaald

Er zijn verschillende maten breinaalden. Maar als u het zich kunt veroorloven, raden wij u aan ze allemaal te kopen. Zo heb je altijd het nodige gereedschap bij de hand wanneer je verschillende pluchen speelgoedjes maakt. U hoeft niet langer te zoeken naar het juiste gereedschap om een beer te breien met verschillende soorten naalden. U moet weten dat de naald ook afhangt van de steek die u wilt maken. Het is dus beter een voorraad aan te leggen dan midden in een project te moeten stoppen.

De juiste methoden om een teddybeer te breien

Haken is iets dat iedereen kan leren. Alles wat je nodig hebt is motivatie en niet ontmoedigd raken bij de eerste mislukking. Om de basis te leren zijn er veel video tutorials en foto’s op het internet waarmee je kunt leren hoe je pluche en amigurumi haakt. Om de technieken en de juiste methoden voor het maken van een knuffel of pluche patroon te leren, heb je visuele begeleiding nodig.

Maak je geen zorgen, de video’s en foto’s zijn heel duidelijk en makkelijk te volgen. Dit staat open voor jullie die bang zijn om te verdwalen en niet te kunnen volgen. Dus als je de juiste vezels en de juiste maat naalden hebt om een plushie te breien, ga je aan de slag.

Ook moet je de juiste steek kiezen. Ter informatie, de steek is de breisteek. Het hangt af van de grootte van de steek en de vorm ervan. Er zijn verschillende soorten steken zoals: tarwe-, rijst-, teer- of tricotsteek, honingraatsteek, enz.

Hoe brei je gemakkelijk een teddybeer?

Er zijn verschillende breipatronen voor teddyberen, aangepast aan elk niveau. Voor beginners adviseren wij om geen te ingewikkeld teddybeerpatroon te kiezen, dat zou u kunnen ontmoedigen. Als u van het spoor raakt zodra u begint, zult u niet willen doorgaan. Vermijd daarom het toevoegen van ingewikkelde elementen aan je pluche. Bijvoorbeeld snorharen, ogen of neus, een staart, enz.

Een pluche speeltje is waardevoller voor je kind dan speelgoed. Het is zijn vriend, vertrouweling en favoriete object. Kies dus een patroon dat nieuwsgierigheid opwekt en je kind geruststelt. Vermijd een gebreid berenpatroon dat hem zal afschrikken en dat hij niet eens zal willen vasthouden. Dit geldt zowel voor de kleur als voor de vorm. De eenvoudigste modellen zijn beren, konijnen, schapen, vossen..

  • U hoeft slechts 8 steken op te zetten en 16 naalden te breien. Daarna moet je 8 steken opzetten om het andere been te maken en 16 naalden breien. Dan breit u langs de 16 steken gedurende 8 naalden. Brei tenslotte 8 steken aan het begin van de volgende 2 naalden. En je zult je teddybeer zien vormen terwijl je breit.
  • Hier is een andere methode: Op een hoogte van 4 cm stockinette, brei een naald met de goede kant naar boven op de averechtse naald en brei deze zo, 1 steek met de goede kant naar boven voor de zelfkantsteek, dan 2 steken breien tot het einde van de naald. Brei samen een ribbelsteek en eindig met een boordsteek. Er blijven 14 steken over (18 steken).

Brei een teddybeer volgens uw inspiratie

Peluche lego

Als je echt een teddybeer wilt maken, is hier een andere methode:

  • Voor het hoofd: brei 10 steken met garen A met naalden van 5 mm. Voeg voor elke naald 10 steken toe. Dus uiteindelijk heb je 50 steken.
  • Voor de snuit: 1 naald is genoeg, maar je breit het met 2 andere steken. Verbind ze met elkaar. Vouw de steken naar beneden.

Om in elkaar te zetten, rijgt u het uiteinde van het garen door de achterkant van het hoofd en trekt u eraan. Je moet alleen het hoofd en de snuit opvullen door de opening te sluiten.

  • Voor de oren: maak 6 steken met garen A en 5 mm naalden. Het is niet genoeg om 1 rij te maken.

Om in elkaar te zetten, de opstaande kant verzamelen en naar de zijkant van de flap vouwen. Verbind de twee rondes met de overlocksteek

  • Het lichaam: maak 25 steken met draad A en dezelfde naald. Brei in steken tot een hoogte van 8 cm. Nou, vul en laat een opening voor de benen en armen.

Naai de rugspleet aan het bodemdeel, plaats bij de steek middenachter en sluit het bodemdeel rand aan rand. Nou, vul en laat een open halslijn.

  • Armen en benen: zet 4 steken op voor 2 naalden tot de laatste steek. Herhaal rij 1 en 2 tot er 18 steken op één naald staan.

Om in elkaar te zetten, naai je van de onderkant naar de bovenkant van de arm. Nou, stop het voordat je het afmaakt. En je geeft je kind een knuffeldier.

Conclusie over het artikel hoe brei je een pluche?

Om uw wollen pluche te verzorgen, kamt u de gebreide stof om pilling te verwijderen. Om te voorkomen dat het in de mond van je kind valt

Wanneer u een wollen bol kiest, controleer dan of deze in de machine kan worden gewassen. Want ook al is het van wol, het pluche moet toch helemaal schoon zijn. Beperk het aantal kleine accessoires waar uw kind last van heeft als het de pluche draagt of die ingeslikt kunnen worden.

U moet ook aandacht besteden aan de kwaliteit van de wol, zodat uw kind zijn kleine metgezel aan zijn zijde zal willen houden. Kinderen zijn gevoeliger dan wij volwassenen. Dus, als je stof oncomfortabel is, zullen ze het pluche niet willen. Vergeet dus niet de verschillende soorten wol en katoen te overwegen die wij hebben aanbevolen.

Voor ouders die op zoek zijn naar een nieuwe activiteit. We stellen voor dat je begint met het pluche. Een wollen knuffel is nieuw en modieus op het moment. Dit stimuleert je hersenen en ontwikkelt je creativiteit. Maar je zult ook je kind een plezier doen. Nu je al het gereedschap in handen hebt, is het tijd om te gaan breien.

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.