Show Filters

Het konijnenpluche, om het vertrouwde dier van een kind te vinden

Het konijn is populair, het konijn bevolkt kinderverhalen.
Vanaf de geboorte ziet de kleine overal konijnen: op zijn rompertjes, pyjama’s, sokken, kleertjes, maar ook op verzorgingsmateriaal en accessoires: beddengoed, slabbetjes, handdoeken, serviesgoed, enz.

Het konijn is ook een huisvriend, die vanwege zijn grootte en de kleine ruimte die hij inneemt, te vinden is in gezinnen als die een stukje tuin hebben. Het konijn is een herbivoor. Hij eet geen andere dieren en is ongevaarlijk voor andere dieren en kinderen. Het heeft daarom eenwelwillend en volledig positief imago.

Het konijn wordt zelfs gebruikt voor Pasen. Afhankelijk van het land of de regio zijn het niet de klokken, maar de konijnen die de eieren in de tuinen leggen. Naar hem wordt reikhalzend uitgekeken, net als naar de kerstman.

Het woord “konijn” zelf wordt vaak gebruikt door ouders om hun kind een liefkozende naam te geven. Het is dus door imitatie dat het kind zijn konijn pluche kan noemen, zoals zijn ouders met hem doen: mijn konijntje, konijntje, enz.

Het konijn heeft dus veel troeven, het heeft alles mee. Het is een dier vol kwaliteiten, gul, warm, zachtaardig.

Het konijnenpluche en het karakter van het konijn in de verbeelding van het kind

De thuis en op de kleuterschool aangeleerde rijmpjes waarin konijnen voorkomen zijn talrijk: Mon petit lapin, Mon petit lapin a bien du chagrin, Dans sa maison, un grand cerf, enz. Daardoor is het konijn al heel dicht bij kinderen nog voordat het voor een knuffeldier wordt gekozen.

Het konijn is een van de eerste dierennamen die kinderen leren, lang voordat ze naar de kleuterschool gaan. Het thema boerderij is goed vertegenwoordigd in non-fictieboeken voor de allerkleinsten, educatieve spelletjes zoals lotto, memo en voedselspelletjes. Kinderen hebben al veel kennis over dit dier: voedsel, habitat, woordenschat van ouders en kinderen, enz.

de kinderliteratuur staat vol boeken met konijnenfiguren: Bon appétit Monsieur Lapin, La brouille, Les bons amis, enz. Er zijn ook terugkerende personages, zowel hedendaagse als oudere: Jeannot Lapin, Pierre Lapin, Simon le superlapin.

Deze kinderliteratuur wordt veel gebruikt in kleuterklassen en zelfs vroeger in crèches of voorzieningen voor jonge kinderen.

Het konijn wordt altijd in zijn voordeel afgebeeld. Hij is generatief, hij is vriendelijk, hij heeft vrienden. Al deze karaktereigenschappen zijn terug te vinden in de konijnenpluchen.

Waarom hebben kinderen een knuffelhaas nodig?

Naast de behoefte aan een knuffel of overgangsobject, is de behoefte om zich te omringen met tederheid en zachtheid bij de jongste kinderen van het grootste belang. Het kan worden vervuld met zijn familie, ouders, broers en zussen, grootouders, maar ook met huisdieren, speelgoed of knuffeldieren.

De wens om een huisdier te hebben is thuis niet altijd mogelijk. De begeleider dient als vertrouwenspersoon, een vriend voor het kind. Een pluchen konijnenspeeltje kan een vervanging zijn voor een huisdier. Bovendien heeft hij minder verzorging nodig en neemt hij minder ruimte in beslag dan een echt konijn. Het brengt ook geen ziekten over op het kind. Ten slotte is het mogelijk om het overal mee naartoe te nemen, in tegenstelling tot een levend konijn of huisdier.

Het is dan ook met de grootste vanzelfsprekendheid dat het konijn vaak wordt aangetroffen in het aanbod van pluchen speelgoed. Zeer zacht, het konijnenpluche wordt geaaid, geknuffeld, net als een echt konijn. Het zijn niet alleen de kleintjes die zich omringen met konijnenpluchen. Als kinderen opgroeien, houden ze nog steeds vast aan hun konijnenpluche, tot aan hun vroege tienerjaren en vaak daarna.

Welke pluchen konijnen kunt u kiezen voor uw kind

In onze online winkel vindt u vele modellen konijnenpluche. U kunt een pluche konijn voor jongens en meisjes kopen tegen lage prijzen, in alle maten, in verschillende kleuren en patronen. Konijnenpluchen behoren tot de meest populaire pluchen die aan pasgeborenen worden aangeboden.

Met hun grote oren, kleine staart en vier poten kunnen peuters en oudere kinderen elk deel van het pluche vastpakken, gooien, vangen, zuigen, kauwen, in hun mond stoppen: basisgebaren en -behoeften bij de allerkleinsten.

Effen konijnenpluchen zullen de jongsten bevallen: wit, beige, roze, paars, grijs, ..
Dan vindt u konijnenpluche met accessoires of patronen: konijn met ster, fles, regenboog, wortel, aardbei of konijn. Het konijnenpluche kan ook worden gebruikt als kussen.
Konijnenpluchen kunnen ook verkleed worden:konijnenpluchen met walvishoed, met groene, roze, blauwe outfit, voor het plezier van de oudere kinderen.

De reuze konijnenpluchen, roze, wit of grijs, 90 cm hoog, zullen de kleintjes en tieners en hun ouders verliefd maken. U kunt zich erin oprollen, erop leunen om te lezen of te spelen. Hetreuze witte konijnen pluchedient ook als decoratief object voor de kamer van de kleintjes. Het brengt zachtheid, tederheid en comfort in kinderkamers. Hun pastelkleuren zijn rustgevend.

Onze konijnenpluchen zijn gemaakt van katoen, helemaal zacht, ze zijn perfect voor de gevoelige huidjes van de allerkleinsten. De katoenen konijnenpluchen zijn goed bestand tegen de machinewasbeurten die essentieel zijn voor een goede hygiëne. Omdat konijntjes vaak vuil worden door kwijlen en huilen, moeten ze vaak worden gewassen. Ons kwaliteitspluche speelgoed behoudt zijn kleuren en kwaliteiten (zachtheid, soepelheid) na meerdere keren wassen in de wasmachine.