Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE RDA10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

Pluchen speelgoed kiezen

Hoe kiest u een knuffel?

Wist u dat het eerste knuffeldier werd gemaakt door Margarete Steiff, een Duitse vrouw die in 1880 begon met de productie van knuffeldieren met behulp van restjes stof uit de fabriek van haar oom. Sindsdien is het een populair en veelgevraagd speelgoed voor jong en oud geworden. Het wordt gebruikt als geschenk, decoratie of voor therapeutische doeleinden

Historisch gezien werden knuffels en speelgoed in 1902 gemaakt door twee Russen: Rose en Morris Mictchom, die de Teddybeer noemden ter ere van een van de Amerikaanse presidenten die weigerde een beer neer te schieten die door de organisatoren was vastgebonden tijdens een mislukte jachtpartij. Sinds die dag zijn deze twee voorwerpen iconisch en grillig geworden over de hele wereld en voor iedereen.

Hoe zit het met knuffels en knuffelbeesten?

Speelgoed en knuffels zijn tot een bepaalde leeftijd de eerste metgezellen van uw baby. Deze overgangsvoorwerpen zijn belangrijk om uw baby te helpen de wereld en alles wat hem omringt te ontdekken. Het is dus speelgoed dat een grote plaats zal innemen in het leven van elke baby, als de knuffels en knuffels waar onze kinderen vanaf hun geboorte van zullen houden

Daarom moet men niet lichtvaardig te werk gaan bij de keuze ervan. Natuurlijk kunt u ze kiezen op basis van de grootte, het merk, de kleur of het soort stof van het speelgoed. U kunt ook uitzoeken wat voor dier de knuffel zal voorstellen. Om kinderen vreugde en voldoening te geven, helpt u hen deze fetisjistische voorwerpen te adopteren. Zo blijft hun ontwikkeling intact en zullen ze in de toekomst veel verantwoordelijkheid op zich nemen.

Vanaf welke leeftijd mogen we onze kinderen knuffels geven?

Dit is een vraag die u bezighoudt als het erom gaat uw baby te plezieren of ervoor te zorgen dat u het goed doet. Dan moet u weten dat het mogelijk is om een baby vanaf de geboorte een knuffel te geven. Dit voorwerp kan als geboortegeschenk aan een baby worden gegeven, maar alleen als u de juiste materialen vindt. Degene die hem niet stoort tijdens zijn slaap of wanneer hij in zijn wieg slaapt, blijft de voorzichtige keuze. Bovendien is de juiste locatie, de juiste vorm en de juiste stof die hem een zoete droom kan bezorgen van groot belang.

Vanaf de leeftijd van 6 tot 8 maanden adopteert een baby echt zijn eerste knuffel. Op dat moment beschouwt hij het als een volwaardig object in zijn bestaan. Met andere woorden, degene die hem jarenlang niet zal verlaten en hem zal helpen zijn omgeving te ontdekken. Tussen de leeftijd van 4 en 12 maanden kiest het kind zijn eigen deken. Ze beginnen te vragen naar de kleur, de vorm en alles wat hun kleine hartjes zal raken. Het kind belast zijn handlanger dan met een hele reeks gevoelens en sensaties. Dit maakt hem echt uniek en onmisbaar gedurende zijn hele leven.

Vanaf welke leeftijd mogen we onze kinderen knuffels geven?

Pluche speelgoed zal kinderen vanaf 2 jaar in vervoering brengen, hoewel het zijn rol als knuffel niet verliest. Op deze leeftijd is het noodzakelijk over te schakelen op pluchen speelgoed om een zekere afhankelijkheid ervan te voorkomen. Natuurlijk wordt het kind ouder en raakt het geïnteresseerd in andere dingen. Dit heeft echter niet hetzelfde belang als de rol van de knuffel. Het zal uw kind gezelschap houden en hem het gevoel geven dat hij niet alleen is in zijn bedje. Het biedt ook een zekere troost in zijn leven, vandaar de zoektocht naar pluche voor kinderen tot de puberteit. Natuurlijk willen en eisen ook onze oudere kinderen dit gezelschapsspeelgoed in hun dagelijks leven.

Ouders moeten begrijpen op welke leeftijd zij hun kinderen een knuffel of zacht speelgoed aanbieden. Het is noodzakelijk om rekening te houden met hun smaak, zodat zij deze zo goed mogelijk kunnen overnemen. Dit moet ervoor zorgen dat het kind een sterkere band krijgt met zijn favoriete speelgoed dan met ander speelgoed. Om gezondheidsredenen moet u ook op het etiket kijken en het juiste speelgoed kiezen voor de leeftijd van uw kinderen. Het soort speelgoed en de figuratie spelen een educatieve rol.

Welk type knuffel is geschikt voor onze kinderen?

Er zijn veel verschillende soorten zacht speelgoed en knuffels waar onze kinderen blij van worden. Maar het is belangrijk te weten welke hen gelukkig maken en geen gevaar vormen voor hun emotionele en fysieke gezondheid.

Zacht speelgoed is er in vele vormen en kwaliteiten. Ze kunnen plat, licht, gemakkelijk wasbaar en draagbaar zijn. Ze kunnen ook praktischer zijn voor onze kinderen. Baby’s kunnen ze naar believen pakken, vouwen, rollen en kauwen zonder het risico te lopen een stuk door te slikken. Een babydeken moet ook gemakkelijk vast te pakken en licht zijn, zodat de baby hem gemakkelijk kan dragen. Zoals de naam al zegt, moet hij zacht zijn. Zoals elk kind zichzelf ontdekt, doet hij dat met zijn deken

Ook om hygiënische redenen zijn knuffels het best gemaakt van biologisch katoen. Zo zullen ze ook voor baby’s goed aanvoelen door deze zachte stof. Katoen is ongetwijfeld het meest geschikte materiaal voor baby’s. Het bevat geen potentieel schadelijke bestanddelen. Het garandeert dus optimale veiligheid voor de baby, vooral voor onze hypergevoelige baby’s met gezondheidsproblemen.

Basiscriteria voor het kiezen van een knuffel of knuffeltje

De grootte van de knuffel is belangrijk, want een te kleine knuffel raakt gemakkelijk kwijt en is moeilijk terug te vinden. Te groot, het zal te veel ruimte innemen waar onze baby’s ze naartoe slepen. Tegenwoordig is het mogelijk en gemakkelijk om dekbedden voor alle smaken te vinden. U kunt ze ook krijgen in wol, stof, plat, zacht… Met personages met grote armen en benen. Ook al vervangt het pluchen speelgoed in eerste instantie niet het dekbed. Maar het zal op een gegeven moment officieel deel uitmaken van het leven van het kind. Op een bepaalde leeftijd willen de ouders of uw kind een pluchen knuffel in plaats van een deken

U moet dus, net als de knuffel, weten hoe u een knuffel kiest, of het nu gaat om het soort stof, de vorm of de grootte. Maar de kwaliteit en voorkeur van elk kind telt zwaar. Dus als een knuffel te groot is, neemt hij alle ruimte in het bedje in beslag en zal uw kind er last van hebben. Als het een dier voorstelt dat uw kind bang maakt, zal hij er niet aan wennen. Vanaf een bepaalde leeftijd geldt echter: hoe groter het speelgoed, hoe meer aandacht en genegenheid het zal trekken. Een pluchen speeltje moet ook zacht en hypoallergeen zijn. Zo kan uw kind het altijd bij zich houden zonder dat het zijn kwetsbare huid irriteert.

Verschillende reeksen om uit te kiezen

U kunt kiezen uit een reeks knuffels. U kunt kiezen tussen klassiek, bel, gekleurd of helder, zacht, stevig of handig, dierlijk of geometrisch… Aan u de keuze om de ideale metgezel te vinden om uw kinderen gelukkig te maken.

Of het nu gaat om knuffels of zacht speelgoed, kies voor pluchen speelgoed dat hypoallergeen is en zacht aanvoelt. Met een praktisch ontwerp en resistente materialen kan dit speelgoed tegen wassen zonder zijn zachtheid te verliezen.

Wanneer moet ik afscheid nemen van mijn knuffel en een knuffel adopteren?

Als ouder is het normaal dat we ons zorgen maken over het welzijn van onze kinderen. Als het echter om speelgoed gaat, is het aan het kind om zelf te beslissen om de knuffel niet meer te nemen, want :

door taal krijgt hij nieuwe manieren om zijn pijn of verveling te uiten; hij heeft geen teddybeer meer nodig als tussenpersoon tussen hem en anderen; hij zal zich zelfverzekerder voelen; en hij zal zich kunnen uiten zonder zich achter zijn teddybeer te verschuilen; zijn sociale ontwikkeling (vrienden, buitenactiviteiten, speciale momenten met het gezin, passie…) zal ervoor zorgen dat hij minder behoefte heeft aan de troost van zijn teddybeer en zich meer met anderen kan ontwikkelen.

Over het algemeen laat de peuter zijn knuffel tussen 3 en 5 jaar in de steek. Sommige kinderen van 4 of 5 jaar zijn er echter nog aan gewend. Dit is te zien tijdens perioden van aanpassing of stressvolle situaties. Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de dokter, een verandering van opvoeder of een verandering van groep in de kinderopvang. In sommige gevallen helpen knuffels en speelgoed de nachtmerrie te bestrijden. Kinderen gebruiken ze ook gewoon om zich vergezeld te voelen.

Wat als u zich wendt tot knuffels?

Rond de leeftijd van 6 jaar stelt het kind zich meestal niet meer gerust met zijn knuffel. Hij zal altijd behoefte hebben aan een metgezel, het pluche zal aangepast zijn aan zijn leeftijd en aan de omgeving die hem omringt. In dit geval is het belangrijk dat we weten hoe we het pluche moeten kiezen dat een deken zal vervangen. Het is belangrijk te onthouden dat een knuffel erg belangrijk was voor kinderen in hun leerproces. Op dit moment moeten we echter oppassen dat we hem niet overhaasten. De verandering moet vanzelf en beetje bij beetje plaatsvinden, want een kind een knuffel afnemen kan hem traumatiseren.

Het kan ook de ontwikkeling van het kind en de aanpassing van de knuffel blokkeren. We denken soms dat het niet echt uitmaakt en dat het ene speelgoed het andere vervangt. Met dit speelgoed hebben kinderen voor het eerst de wereld verkend, geproefd, verbeeld, getroost. Maar het gezondste voor het kind is om van knuffel naar knuffel te gaan door zijn eigen behoeften met onze hulp.

De voordelen van knuffels en zacht speelgoed voor kinderen

De relatie met dit speelgoed verschilt van kind tot kind, aangezien elk kind anders is in de manier waarop het belang hecht aan dit speelgoed of de plaats ervan

Specifiek met betrekking tot de knuffel reageren kinderen verschillend. Sommigen slepen het de hele dag rond, waar het ook gaat en wat het ook doet. Anderen vragen er vooral om als ze gaan slapen. Sommigen vragen er specifiek om tijdens emotionele momenten, zoals wanneer ze rouwen. Meestal als ze erg blij zijn, of als ze gekwetst zijn. Maar bovenal hebben ze hun knuffel nodig wanneer een nieuwe omgeving hun dagelijks leven verstoort

Hoe zien kinderen hun knuffel?

Over het algemeen adopteren kinderen een knuffel als een vriend en kunnen ze er niet van gescheiden worden. Het wordt vaak gezien als een knuffel of een stuk stof waar peuters graag mee knuffelen, op zuigen of knuffelen. Let goed op, het troost en helpt bij de psychologische en relationele ontwikkeling van het kind

Om een plotselinge verandering en een verstoring van het dagelijkse leven van het kind te voorkomen, kunt u daarom twee identieke knuffels geven. In dit geval behouden ze zonder onderbreking een soortgelijke geur en textuur. De trooster is een bron van troost en veiligheid voor het kind, omdat hij de verbinding legt tussen het bekende en het onbekende. Dat wil zeggen, van de denkbeeldige naar de echte wereld, van de kennis van nieuwe sensaties en in de omgang met anderen.

Hoe kijken kinderen naar hun knuffels?

Laten we het hebben over knuffels, die in de ogen van onze kinderen meer zijn dan gewoon speelgoed. Want ook wij volwassenen hebben op een gegeven moment in ons leven behoefte aan iets gezelligs en geurs. De knuffel houdt ons gezelschap en wordt vaak cadeau gedaan. Nou, het is voor elk kind hetzelfde. De knuffel wordt zijn vertrouweling, zijn troost, zijn vriend, zijn tweede deken en blijft in zijn leven. Dit is totdat het kind geen behoefte meer heeft aan levenloos gezelschap.

De knuffel wordt de beste vriend van uw kind en moet aan verschillende kwaliteiten voldoen, zoals zachtheid, geur en specificiteit. Als een kind bij zijn knuffel is, is het in zijn wereld, in zijn element. Het helpt hen om zich emotioneel te ontwikkelen. Het helpt hen ook het verschil te begrijpen tussen hun denkbeeldige wereld en de echte wereld.

Dankzij deze fetisjistische en onafscheidelijke objecten kunnen onze kinderen zich redden:

een stressvolle sociale omgeving: verhuizing, verandering van crèche of school, examens, eenzaamheid.angst: nachtmerrie, naar de dokter gaan, scheiding van ouders.

Hoe helpt u uw kinderen te scheiden van hun knuffel?

Wij kennen het belang van de knuffel in het leven van ons kind, maar op een bepaalde leeftijd moet het kind weten dat zijn wereld niet alleen om hem en zijn knuffel draait, en als hij dat wil, moet hij die vervangen door speelgoed dat bij zijn leeftijd past. Dus hoe kunnen we hem het beste helpen om van zijn knuffel te scheiden, zodat dit geen trauma voor hem oplevert?

Hier volgen enkele tips als u uw kind wilt helpen om zijn knuffel te verlaten

Vermijd het plotseling weg te nemen, d.w.z. het abrupt weg te nemen omdat hij er afscheid van moet nemen, terwijl hij denkt dat hij er sneller om zal rouwen. Integendeel, het gaat erom hem gerust te stellen dat hij op zijn leeftijd de knuffel niet meer nodig heeft. Hoe vaker hij het achterlaat, hoe eerder hij de gewoonte zal opgeven om zijn deken overal mee naartoe te nemen.

Laat hem zijn deken nog houden tijdens belangrijke veranderingen in zijn leven, zoals terug naar school gaan, wanneer hij gewond is, of gewoon wanneer hij nog steeds de gewoonte heeft om zijn deken te vragen en in dit geval moet u hem bij hem laten en wanneer u hem duidelijk maakt dat zijn deken niet langer essentieel is tijdens deze momenten, zal hij hem in een hoekje laten liggen.

Andere nuttige tips om u te helpen

Richt thuis een speciale plaats in voor de knuffel waar hij hem zelf kan opbergen, zodat hij altijd beschikbaar en bereikbaar is. Geleidelijk aan zal hij het steeds meer op deze plaats laten, die hij zal bezoeken om zichzelf gerust te stellen of gewoon om even naar de goede oude teddy te kijken, maar zonder hem mee te nemen, omdat hij het zal zien als een plaats waar zijn teddy moet zijn en waar het altijd een teken van herinnering en troost zal zijn.U kunt ook geleidelijk de autonomie van uw kind aanmoedigen door meer tijd met hem door te brengen met activiteiten die hem helpen in zijn psychische en emotionele ontwikkeling, zonder dat de teddy bij hem is. Deze activiteiten kunnen de vorm aannemen van uitstapjes in de open lucht of spelletjes, en zullen uw kind geleidelijk helpen zijn afhankelijkheid van het speelgoed te vergeten. En in dat geval laat u hem het vergeten of laat u hem weten dat de knuffel in een andere fase van zijn leven is dat hij zich openstelt voor anderen of dat hij zich een knuffel kan veroorloven.

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.