Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE RDM10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

Een teddybeer met een doek op zijn hoofd genaaid

Hoe repareer je een knuffel?

Heeft de deken van uw kind een scheur? Is zijn arm of been gebroken? Begint de vulling te lekken?

Geen paniek Deze dingen gebeuren vrij vaak. En dat is geen reden om het weg te gooien of te vervangen. In ieder geval is een dekbed reparatie mogelijk.

En je hoeft er geen gespecialiseerde chirurg voor in te schakelen. Met het juiste gereedschap kunt u de knuffel van uw kind zelf repareren. Maar hoe?

Dat leggen we in dit artikel uit! Maar eerst..

Waarom een knuffel repareren?

Een knuffel in slechte staat hoeft niet te worden weggegooid! Alles kan nog gerepareerd worden. Een pluche speeltje repareren is een geweldige manier om geld te besparen. Je hoeft je portemonnee niet te trekken om een nieuwe te kopen.

Maar nog belangrijker is dat u het voorwerp kunt behouden waarmee uw baby een sterke band heeft ontwikkeld. Het zal moeilijk voor hem zijn om er vanaf te komen als het nog geen tijd is. De knuffel is uniek en baby zal niet voor iets anders geruild willen worden. Zijn kleine metgezel speelt inderdaad een belangrijke rol in zijn psychologische ontwikkeling.

Wil je hier meer over weten? Wij nodigen u uit ons artikel te lezen over waarom een knuffel belangrijk is voor een kind.

En als het van u was toen u een kind was, kan een reparatie van een dekbed het een tweede leven geven. Het zien van je oude kinderkameraad zal zeker prettige herinneringen oproepen. En als het hersteld is, kun je het aan je kind geven om zijn of haar beste vriend te worden.

Kortom, er zijn veel goede redenen om een beschadigd of gescheurd knuffeldier te repareren. We zeggen alleen dat het beter is te bewaren en te repareren dan weg te gooien. Plus, het zal onze planeet veel goed doen! Dus, laten we terugkeren naar het hoofdonderwerp van ons artikel: hoe repareer je een beschadigd dekbed?

Hoe repareer je een teddybeer?

Is de teddybeer van je baby beschadigd? Of wil je gewoon een oude teddy weer tot leven brengen?

Het soort reparatie dat u moet uitvoeren hangt af van de toestand van de teddybeer die u wilt repareren. Als het nieuw (of recent) is, maar slechts beschadigd, is het misschien niet nodig het te strippen. Een simpele steek kan genoeg zijn om het in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Is het echter een oud dekbed dat u nieuw leven wilt inblazen, dan is schoonmaken essentieel. Om elk risico van infectie of allergie te voorkomen, moet het stof en ander vuil dat het in de tijd dat het in de kelder of op zolder heeft gelegen, heeft opgehoopt, worden verwijderd.

Volg tenslotte deze vijf eenvoudige stappen voor een succesvolle reparatie van uw dekbed:

Stap 1: Verzamel de nodige materialen voor de reparatie van het dekbed

Een goede chirurg moet beschikken over alle materialen en toebehoren die nodig zijn voor de operatie die hij voorbereidt. In ons geval zijn er slechts vier dingen nodig:

  • Een scalpel of een schaar;
  • Een textieldraad die overeenkomt met de oorspronkelijke kleur van het dekbed;
  • Een naald;
  • Een vingerhoedje.

Dat is het! En de meeste van deze materialen moet je al in huis hebben. Zo niet, dan kun je ze waarschijnlijk vinden bij de kleine bouwmarkt naast je.

Stap 2: Maak het dekbed leeg

Nu alle reparatiematerialen voor het dekbed er zijn, kunt u overgaan tot de volgende stap: het leeghalen van het pluche.

Vergeet niet dat deze stap niet nodig is als het dekbed nieuw of recent is. In beide gevallen moet u direct naar stap 5 of stap 3 gaan als het speelgoed al een tijdje niet is schoongemaakt.

Kortom, om het te repareren pluchen speelgoed leeg te maken, moet je een scalpel of een schaar gebruiken. Met het gereedschap kunt u de hoofdnaad van de knuffel losmaken.

Deze bevindt zich meestal op de rug. Maar het is ook mogelijk om het op een andere plaats te vinden. Als het speelgoed een lange vacht heeft, aarzel dan niet om het uit elkaar te trekken zodat je de naad erachter kunt vinden.

Als je het gevonden hebt, hoef je alleen maar de naad uit te knippen (maar niet alles) en de vulling eruit te trekken. U zult zien dat het naar schimmel ruikt en niet erg gezond is. Het is dus het beste om er zo snel mogelijk vanaf te komen en het te vervangen.

Aarzel niet, nu het dekbed leeg is, de binnenkant grondig te reinigen om de geuren van de oude vulling te verwijderen. Om de taak te vereenvoudigen, kun je de opgezette dierenhuid binnenstebuiten keren. Daarna gewoon stofzuigen om er zeker van te zijn dat al het vuil is verwijderd.

Zodra dit is gebeurd, kunt u overgaan tot de volgende stap van de reparatie van het dekbed: het schoonmaken van het pluche.

Stap 3: schoonmaken en wassen van het pluche

Stofzuigen alleen is niet voldoende om uw pluchen speelgoed volledig te ontsmetten. U moet het ook goed wassen om ervoor te zorgen dat het schoon is. En daarvoor kunt u kiezen uit drie opties:

  • Machinewas;
  • Stomerij;
  • Handwas.

De eerste optie is niet geschikt voor alle pluchen speelgoed. Sommige modellen kunnen niet in de wasmachine. Voordat u de knuffel schoonmaakt, moet u eerst het etiket van het product lezen. Er staat meestal de juiste reinigingsmethode op.

Als u het in de wasmachine kunt wassen, zorg er dan voor dat u het in een kussensloop wikkelt voordat u het in de wasmachine stopt. Vergeet niet wasverzachter en een speciaal vloeibaar wolwasmiddel toe te voegen.

Voor een zachtere en effectievere stomerij kunt u andere producten gebruiken. Tot de meest gebruikte behoren een mengsel van bicarbonaat en meel, droge shampoo en aardappel.

Als u tenslotte de voorkeur geeft aan de ouderwetse methode van handen wassen, gebruik dan lauw water en een mild reinigingsproduct. In het algemeen wordt aanbevolen om shampoo druppels te gebruiken. Maar voordat u iets doet, moet u altijd de tijd nemen om op het etiket te kijken of het dekentje van uw baby al dan niet met de hand kan worden gewassen.

Kortom, dit zijn enkele wasmethoden voor dekbedden die nuttig kunnen zijn bij uw pluche reparatie. Als u meer details wenst over hoe dit te doen, zal ons artikel over het schoonmaken van een knuffeldier u wat geven.

Stap 4: Het pluche vullen

Nu het pluche schoon is, kun je het opvullen. Maar zorg eerst dat het droog is. En na het wassen laat je het best enkele uren of zelfs een hele dag in de zon drogen. Als dit eenmaal gebeurd is, hoeft hij alleen nog maar gevuld te worden.

Je kunt natuurlijk niet de vulling terugplaatsen die je eerder hebt verwijderd. Het is beter om het te vervangen door nieuw. Natuurlijk kunt u kiezen uit verschillende soorten bekleding. Maar voor de beste zachtheid en comfort is katoenen vulling de beste keuze.

Ook bij het vullen van het pluche is het belangrijk te beginnen met het hoofd. Zorg ervoor dat je de verschillende delen van het hoofd niet vergeet, zoals de neus, oren en slurf als het een olifantenpluche is.

Ga dan verder met de ledematen van de knuffel: de armen en benen, en de staart als die er is. In dit stadium is de reparatie van het dekbed bijna voltooid! En er is nog één laatste stap om de plushie er weer als nieuw uit te laten zien.

Stap 5: Naai het dekbed dicht

Als je op het punt komt dat je het lichaam moet opvullen, neem dan eerst de naaigaren, naald en vingerhoed. Je moet de achterkant van het pluche naaien tot er alleen genoeg ruimte is om je hand in te steken.

Vind je het niet prettig om een naald te gebruiken? Geen paniek Een dekbed naaien is een vrij eenvoudige handeling die u zeker goed kunt doen. De sleutel is om een vrij grote naald te gebruiken en lussen te maken met de draad. Dit is de makkelijkste manier om het te doen! Maar als je een betere techniek hebt, aarzel dan niet om die te gebruiken.

Na het naaien, waarbij u erop let dat u de kleine ruimte voor uw hand vrijlaat, kunt u het lijf en de rug verder opvullen tot het dekbed vol is. Wanneer dit het geval is, hoeft alleen nog maar het laatste naaiwerk te worden verricht. De reparatie van het dekbed is nu voltooid!

De knuffel van uw kind of van uzelf is zo goed als nieuw. Hij kan er weer mee spelen.

Conclusie over hoe een knuffel te repareren

U weet nu dat een reparatie van zacht speelgoed mogelijk is zonder dat u een fortuin hoeft uit te geven of naar een vakman hoeft te gaan. Het is heel goed mogelijk om je knuffel zelf te repareren. Je hebt alleen het juiste gereedschap nodig. En de lijst is kort. Je hebt niet veel materiaal nodig: alleen een naald, textieldraad en een schaar of scalpel.

Als u het zorgvuldig volgt, zal de aanpak die we in dit artikel hebben beschreven, zorgen voor een succesvolle reparatie van het dekbed. Maar niet alle schade kan worden hersteld. Als de knuffel van uw kind te veel beschadigd is, is het soms beter om hem te vervangen door een nieuwe. En op Mijn-knuffel.nl vindt u een ruim assortiment pluchen speelgoed dat uw kleintje uitstekend kan troosten.

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.