Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE SPG10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

een knuffeldier wassen

Hoe was je een pluche knuffel?

Lavage de peluche

De methoden die wij voorstellen voor het wassen van een pluche zijn de meest effectieve en door moeders gebruikte methoden. Of het nu de ouderwetse manier is of een nieuwe methode die net zo effectief is om je knuffeldier schoon en ontsmet te krijgen. Je zult tevreden zijn met je werk, maar ook met de gezondheid van je kinderen.

Wij stellen ons altijd een aantal vragen over de verzorging van het speelgoed van onze kinderen: Hoe maken we het schoon? Hoe vaak moeten ze worden schoongemaakt ? Gebruiken we de beste manier? Dit alles om hen gelukkig te maken. Dit geldt vooral voor hun knuffels, die overdag onmisbaar zijn en voor het slapen gaan onafscheidelijk.

In dit artikel vindt u het antwoord op al uw vragen en vindt u het schoonmaken van het favoriete speelgoed van uw kinderen niet langer een karwei. Integendeel, u zult plezier beleven aan deze huishoudelijke taak die we altijd als moeilijk hebben beschouwd.

Welke reinigingsproducten zijn het meest geschikt voor het wassen van kinderknuffels?

produits nettoyants

Wanneer we de kleren van onze kinderen wassen, moeten we rekening houden met het reinigingsproduct dat we gebruiken. Nou, het is hetzelfde met hun knuffeldier, want het is speelgoed dat ze de hele dag bij zich dragen. Ze kauwen erop, kauwen erop, strelen ze… We moeten dus producten gebruiken die geen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van onze baby’s en kinderen.

De beste producten om te gebruiken

We moeten weten hoe we producten moeten kiezen die geschikt zijn voor hypergevoelige, hypoallergene mensen en die uiteraard lekker ruiken. Hier zijn enkele natuurlijke en bewerkte producten die de gezondheid van uw kinderen niet schaden.

 • Grof zout
 • Natriumbicarbonaat
 • Meel
 • Clay
 • Wasverzachter
 • Afwasmiddel
 • Shampoo
 • Neutrale zeep
 • ..

Hoe was je een knuffeldier zonder het te beschadigen?

Dit is een vraag die elke ouder zich stelt. Hoe was je een pluche speeltje zonder het te beschadigen. Allereerst moet u het etiket van het speelgoed lezen en de instructies volgen. Daar kunt u zien of u het met de hand of in de wasmachine moet wassen. Hoe lang het wassen moet duren en welke producten het beste zijn voor het soort speelgoed.

Als je dit allemaal hebt gedaan, controleer dan vooraf een klein stukje van het pluche om te zien welk product je van plan bent te gebruiken. Zo weet u zeker dat het speelgoed niet wordt beschadigd.

Enkele tips voor de verzorging van pluchen speelgoed wanneer u het met de hand wast:

Wij geven u de volgende tips om uw pluchen speelgoed te verzorgen wanneer u het met de hand wast:

 • Schud het pluche tijdens het droogproces na het desinfecteren, indien nodig, en het wassen altijd even om het oppervlak en de vulling zacht en glad te maken en de oorspronkelijke vorm te herstellen.
 • Gebruik voor het drogen daglicht, geen zonlicht. Dat is meer geschikt voor lichtgekleurd speelgoed, zodat het er altijd als nieuw uitziet.
 • Gebruik een haarborstel om de knuffel te borstelen zodat hij weer lekker zacht en zijdeachtig aanvoelt. Hetzelfde kan gedaan worden voor harige knuffels.

Wat te controleren tijdens het wassen

Om te voorkomen dat u na het wassen met een schoon maar beschadigd pluchen speeltje komt te zitten, moet u rekening houden met

 • Controleer of het pluche geen accessoires heeft, zoals kleding, kleine voorwerpen in de hand, die in de was kunnen schuren
 • Repareer scheuren, gaten en losse naden die hersteld moeten worden. Om te voorkomen dat ze in de was slechter worden, doe je het pluche in een netje of kussensloop.
 • Het weer, want de zon moet uit zijn als je geen droger hebt. Om ervoor te zorgen dat de plushie zo goed mogelijk en snel genoeg droogt, zodat uw kind niet chagrijnig wordt als hij/zij om zijn/haar speeltje vraagt.

Wat zijn de meest effectieve wasmethoden?

De reinigingsmethode hangt voornamelijk af van de informatie op het speelgoed. En als u eenmaal de producten hebt gekozen die het best geschikt zijn voor het speelgoed van uw kinderen en die veilig voor hen zijn om te gebruiken. Het is aan jou of je het met de hand of met de machine wast.

Tips voor wie kiest voor handwas

Deze methode is ideaal voor kleine, verse vlekken of om het speelgoed in goede conditie te houden. Het vereist dus geen lange tijd of een ongemakkelijke scheiding voor het kind. Wij stellen deze methoden voor, die niet veel voorbereiding vereisen en geen fortuin kosten.

De verschillende methoden om de handen te wassen

Methode de lavage de peluche

Methode voor een knuffel

Dit is het favoriete en onafscheidelijke voorwerp van uw kind. Het schoonmaken ervan moet met de grootste zorg gebeuren. Hier is een methode om een knuffel te wassen.

 • Doe het vuile speelgoed in een katoenen zak.
 • Doe er een passende hoeveelheid grof zout bij.
 • Sluit de zak en schud hem hard.
 • Na een paar minuten is het speelgoed schoon en zien we het zout zwart worden.

Het is goed om te weten dat het gebruik van zout, d.w.z. natriumchloride, helpt om vuil te absorberen vanwege de sterk desinfecterende werking. Het reinigt niet alleen het speelgoed, maar doodt ook effectief bacteriën en virussen die uw kinderen zouden kunnen besmetten. Daarna heeft u een schoon pluchen speeltje dat de gezondheid van uw baby niet schaadt.

Wasmethode voor pluchen speelgoed

 • Bestrooi het pluche met veel terre de Sommières.
 • Laat het een nacht of een paar uur staan, afhankelijk van de grootte van de vlek
 • Maak het pluche schoon met een washandje bevochtigd met zeepwater.
 • Spoel af met een natte handschoen.
 • Gebruik dan een droge handschoen om te drogen.

Hier is de terre de Sommières een tot poeder gereduceerde steen. Het is een 100% natuurlijke klei die veilig is voor mens en kind.

Methode voor het schoonmaken van een reuzenpluche

Door zijn grootte vergt het wassen van een reuzenpluche geduld en energie. Het is echter niet onmogelijk om het met de hand te wassen. Het enige wat je hoeft te doen is:

 • Maak het reuzenpluche schoon door geplette aardappelpulp op het speelgoed aan te brengen.
 • Laat het een nacht drogen.
 • De volgende ochtend borstelt u het grote pluche voorzichtig met een harde borstel als het haar heeft, anders laat u het gewoon drogen.

Bicarbonaat methode

 • Giet de baksoda en de bloem in de zak.
 • Doe de pluisjes in de zak.
 • Wacht minstens 5 uur voordat je het eruit haalt en borstel het dan.

Baking soda helpt kleine beestjes te bestrijden en is een goede bondgenoot bij het schoonmaken van ons milieu. Bovendien is het vaak verstandiger om niet alle bacteriën te doden, want er zijn er die nuttig zijn.

Het vergt enige zorg om ervoor te zorgen dat de deken of het knuffeldier van uw kind weer wordt zoals het was voor de grote schoonmaak. En dat ze zacht zijn en lekker ruiken voor een nieuw avontuur met hun baasjes.

Kies voor machinewas

Voor nog meer netheid en om het speelgoed van uw kinderen te verzorgen, kunt u het eerst met de hand wassen voordat u het in de machine stopt. Zo kunt u de vlekken zelf verwijderen en daarna gewoon in de machine stoppen voor extra reinheid.

Zelfs in de wasmachine zijn er enkele reinigingsmethoden die u moet kennen:

Een pluche wassen in de wasmachine

Lavage à la machine

Allereerst moet u de naden van uw pluche controleren voordat u het in de wasmachine stopt. Het is ook een goed idee om na te gaan of het speelgoed accessoires heeft, om ze niet te beschadigen.


Schade kan heel vervelend zijn voor uw kind en vooral voor het speelgoed dat in goede staat verkeert. Als de vulling uit de teddy moet ontsnappen, dan moet je een goede naaister zijn. Dan ben je klaar voor de was:

 • Stop de teddybeer in een kussensloop of een wasnet. Om elk ongemak of ongeluk te voorkomen.
 • Voeg vloeibaar wolwasmiddel of een paar druppels shampoo toe.
 • Voeg wasverzachter toe.
 • Doe de pluisjes in de kussensloop en stop ze dan in de wasmachine.
 • Kies een programma dat geschikt is voor delicate stoffen, d.w.z. 30°C en licht centrifugeren (400-500 tpm). Dit hangt af van het etiket op het speelgoed, maar het is beter om het voorzichtig en lang te wassen om de kleur of het materiaal niet te beschadigen. Zo blijft het speelgoed in dezelfde staat als het was.
 • Het speelgoed buiten op een handdoek laten drogen is het beste. Maar je kunt het ook in de droger stoppen, dat gaat altijd lang mee om het pluche intact te houden.
 • Borstel het uit met een schone haar- of nagelborstel voor harige knuffeldieren om de vacht wat pit en volume te geven.

Hoe vaak moeten opgezette dieren worden gewassen?

Het wassen van uw knuffel met de juiste methode moet regelmatig gebeuren. Vooral als je je kind gezond wilt houden. Uw kind kan de knuffel immers overal mee naartoe nemen, naar het kinderdagverblijf, naar het park, door het hele huis en zelfs op straat..

Het is daarom beter om het elke week schoon te maken en te ontsmetten als uw kind het niet overal mee naar toe kan nemen. Anders, voor baby’s die meestal in hun bedje, in je armen of in de kinderkamer liggen, kan het schoonmaken 2 tot 3 keer per maand gebeuren.

Voor oudere kinderen is het wassen van hun dekens misschien geen regelmatige gebeurtenis, maar wanneer jij of zij vinden dat het tijd is om ze te wassen? Dan kun je beginnen hen verantwoordelijk te maken voor het zelf verzorgen van hun speelgoed, zodat ze het onderdeel kunnen maken van hun dagelijkse routine. Ook heb je een pauze om te ontspannen, maar dit vereist nog steeds toezicht, want het is nooit goed om kinderen alleen te laten met schoonmaakmiddelen.

Hoe laat je je kind de was accepteren?

Een knuffel of knuffeldier draagt de geur van thuis met zich mee, die je kind overal mee naartoe neemt. Het doet hem denken aan de geur van een vertrouwde en veilige omgeving. Dit speelgoed is het favoriete speelgoed van uw kind, en hij of zij beschouwt het zelfs als een vriend in plaats van gewoon als speelgoed dat uit zijn of haar handen kan worden gerukt. Dus wat kunnen we doen om geschreeuw en driftbuien te voorkomen als het tijd is om zijn speelgoed te wassen? Geen paniek Vandaag geven wij u onze beste tips om uw knuffel in alle rust te wassen.

De kleintjes rustig houden

De beste optie voor een rustige en vredige wasbeurt is de aanschaf van verschillende stukken pluche. In dit geval kunt u een van de knuffels wassen terwijl de andere uw kind gezelschap houdt. Hier kun je het schone pluche verwisselen met het vuile. Deze methode is goed om uw kind te kalmeren, maar ook om uw schoonmaakfrequentie te verlagen.

Maar als je niet vanaf het begin aan dit idee hebt gedacht en het is niet meer mogelijk om meer exemplaren van het speelgoed te hebben. U kunt de knuffel ook wassen als uw kind op de crèche of op school is, als hij of zij hem niet meeneemt. Dit moet echter gebeuren als het weer het toelaat. Als het speelgoed niet op de juiste plaats ligt wanneer uw kind thuiskomt, is dat een ander probleem. Maar als alles volgens plan verloopt, heeft je kind een schoon, nieuw speeltje in zijn armen.

Andere nuttige tips

Naast deze methoden kunt u het favoriete speelgoed ook ’s nachts wassen als uw kind slaapt. Houd in dat geval rekening met de droogtijd. En zorg ervoor dat je kind ’s nachts niet wakker wordt en erom vraagt, want dan voelt hij of zij zich verraden en verloren in je actie. Voor u is dit misschien onbelangrijk, maar het kan een emotionele en psychologische impact hebben op uw kind. Maar het is altijd het beste om met je kind te praten en hem te laten weten dat zijn knuffel ook een douche nodig heeft.

Een van de beste manieren om de kleine metgezel van uw kind te wassen, is het verzinnen van het excuus van een groepsbad. Dit houdt in dat je met alle moeders in de crèche afspreekt om de knuffels op dezelfde dag te wassen. Als uw kind dan zijn of haar trooster niet bij zich heeft, hebben de andere kinderen hem ook, zodat hij of zij zich niet eenzaam voelt. Deze methode zal uw kind helpen niet afhankelijk te zijn van zijn knuffel. En je kunt het excuus gebruiken dat zijn knuffel met al zijn vriendjes is uitgegaan.

Hoe overtuig je oudere kinderen om hun knuffels te laten wassen?

Het is ook mogelijk om de badtijd van het kind te gebruiken om de knuffel te wassen. Zo kunnen we eenvoudigweg uitleggen dat terwijl hij zich wast, zijn speelgoed ook gedoucht moet worden. Maar in dit geval moet u bij uw kind zijn tijdens het schoonmaken, zodat hij/zij nog meer gerustgesteld is en u in de toekomst zal vragen zijn/haar knuffel te wassen.

Tenslotte, als je kind al oud genoeg is om het te begrijpen en meer meegaand is. U kunt hem in eenvoudige woorden uitleggen dat het wassen van het knuffeldier of de deken helpt om ziektekiemen te doden en het binnendringen van ziekten in zijn lichaam te beperken. Je kunt het uitleggen als een soort voorzorgsmaatregel die hij neemt als hij een douche neemt of als hij naar de dokter gaat als hij ziek is.

Conclusie over hoe een knuffel te wassen

Kinderknuffels zijn echte nesten voor ziektekiemen omdat ze die overal mee naartoe nemen. Regelmatig wassen wordt daarom sterk aanbevolen. Zo zorgen we voor onze kinderen, maar ook voor hun vrienden. Daarom is het wassen van een knuffeldier belangrijk en noodzakelijk. Niet alleen om het schoon te houden, maar ook om gezondheidsredenen (desinfectie). Met deze eenvoudige, doeltreffende en tijdbesparende methoden zult u uw kind gemakkelijker kunnen overtuigen. En het zal u ook helpen uw kinderen ervan te overtuigen hun knuffel te houden, zodat ze niet om een nieuwe vragen. En als die van hen zo goed als nieuw is, zullen ze er langer van genieten. Voortaan zult u uw kinderen met plezier hun knuffel schoon en zo goed als nieuw zien

Maar als je toch besluit om naar de schoonmaker te gaan. Zorg ervoor dat de reiniger alle richtlijnen en instructies op het etiket volgt. Als het speelgoed niet in dezelfde staat is als het was, zorg er dan voor dat u schadeloos wordt gesteld of dat u de mogelijkheid wordt geboden het defecte speelgoed door een nieuw te vervangen. In dit geval moet uw oude speelgoed geen limited edition zijn, want dan zult u meer moeite hebben om een nieuwe te vinden. Niets geeft meer voldoening dan zelf bediend te worden om onaangename verrassingen te vermijden.

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.