Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE RDA10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

Kwaliteitspluche

Kwaliteitspluche : Hoe vind je het ?

Alle ouders weten dat een knuffel onmisbaar is tijdens de groei van hun kind. Het is echter niet altijd gemakkelijk om een kwalitatief goede knuffel te vinden die je kleintje respecteert. Er zijn veel verschillende knuffels op de markt en ze zijn niet allemaal van even goede kwaliteit. Daarom zijn er voorzorgsmaatregelen die je moet nemen voordat je het perfecte pluchen speelgoed koopt. In dit artikel vind je alle informatie waarmee je rekening moet houden om de juiste keuze voor een knuffel te maken.

Neem de tijd om het pluche te controleren voordat je het koopt

Ook al lijkt elke knuffel zacht, stevig en gemakkelijk te hanteren, u moet niet vergeten dat het de echte metgezel van uw kind is, die hij overal mee naartoe kan nemen en lang bij zich kan houden. Daarom is het belangrijk om uw kind zo veilig mogelijk te maken met deze knuffel. Als u besluit de knuffel in een winkel te kopen, aarzel dan niet om de stevigheid van de onderdelen te controleren. Het is belangrijk dat de ogen, de neus en de accessoires van de knuffel goed vastzitten en er niet afvallen.

Als u de gelegenheid hebt, schud de knuffel dan een paar minuten, dit zorgt er ook voor dat de vacht goed vastzit. Het is belangrijk dat de ogen niet kunnen worden uitgescheurd, want het is bekend dat kinderen er graag aan trekken. Neem dus de tijd om het pluche aan te raken, maar ook om de naden te controleren. Het is het beste als de vulling volledig ontoegankelijk is.

Choisir la peluche selon la matière

Pluche kiezen op materiaal

Een ander criterium dat u kan helpen een kwaliteitspluche te kiezen is het materiaal. Het is duidelijk dat het beter is een zacht materiaal te kiezen dat vriendelijk is voor de huid van uw kind, omdat hij of zij het waarschijnlijk lang zal bewaren en veel knuffels zal geven. Bovendien geven kinderen er de voorkeur aan dat hun pluche zacht is, zodat ze eraan kunnen pootjebaden, wat veel aangenamer en rustgevender is. In die zin kunt u het materiaal van het pluche controleren.

Er zijn verschillende materialen, een pluche kan gemaakt zijn van linnen, wol, katoen, polyester enz. Het ideaal is een pluche dat zacht en comfortabel is. Ideaal is om een natuurlijk materiaal te kiezen, zoals wol, linnen of katoen. Dit zijn hoogwaardige, hypoallergene materialen. Zo kunt u er zeker van zijn dat de huid van uw kind niet geïrriteerd raakt, ook niet als hij of zij met het pluche slaapt. Synthetische materialen daarentegen zullen eerder geuren vasthouden en verkleuren wanneer u ze wast.

Op internet of in een winkel vindt u altijd volledige informatie over het materiaal waarvan de knuffel is gemaakt op het etiket of in het tabblad “samenstelling” of “materiaal” op een website.

Lees meer over de verzorging van het pluche

Het is ook het beste om een zachte knuffel te kiezen die gemakkelijk te wassen is en geen ingewikkelde verzorging vereist. Kinderen zijn onafscheidelijk van hun knuffel en nemen hem overal mee naartoe! Het pluche wordt daarom vaak blootgesteld aan vlekken en vuil. Kies daarom een knuffel die gemakkelijk schoon te maken is, zodat uw kind altijd met een schone knuffel kan knuffelen. Katoenen of wollen pluche staat er bijvoorbeeld om bekend dat het gemakkelijk te wassen is, op minimaal 30°.

Toch mag regelmatig onderhoud van het pluche niet worden verwaarloosd om te voorkomen dat het een broedplaats voor bacteriën wordt en om eventueel geurtjes te verwijderen. Het is dus raadzaam de tijd te nemen om het pluche minstens één keer per maand te wassen, als het niet te vuil is. U kunt altijd het etiket raadplegen om te weten te komen hoeveel u het pluche moet wassen. U moet echter weten dat een kwaliteitspluche geacht wordt snel te drogen, wat de tijd dat uw kind gescheiden is van zijn of haar geliefde knuffel beperkt.

Net als bij het materiaal van het pluche staan de verzorgingsinstructies altijd op het etiket of in de productdetails online.

Een voor de leeftijd geschikte knuffel kiezen

Voor de veiligheid van uw kind is het ook belangrijk een kwaliteitspluche te kiezen die geschikt is voor de leeftijd. Tijdens de eerste maanden van het leven van uw kind kunt u bijvoorbeeld beter geen pluchen speelgoed met batterijen kopen. Wees ook voorzichtig met zacht speelgoed dat niet wordt aanbevolen voor kinderen jonger dan 36 maanden.

Une peluche adaptée à l’âge de l’enfant

Labels en normen om u te helpen een kwaliteitsspeeltje te kiezen

Op de etiketten van de knuffels of op de details van het product op de online site, kunt u nagaan of de knuffel gemaakt is onder een norm of een label, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Er zijn er verschillende, hier zijn de belangrijkste labels en normen die u zult opmerken.

De Europese veiligheidsnorm

Dit is een garantie voor de veiligheid van uw kind. Als de fabrikant de CE-norm op zijn knuffels vermeldt, betekent dit dat zij aan zeer specifieke eisen voldoen. Zij zijn veilig wat betreft hun mechanische en fysische eigenschappen, hun ontvlambaarheid en de mogelijke migratie van chemische stoffen.

Het gestempelde CE-logo betekent dat de fabrikant voldoet aan deze normen van de Europese verordening. Als het pluche dit logo niet heeft, pas dan op voor de kwaliteit van het product, de veiligheidsnormen zijn waarschijnlijk niet nageleefd. Het is echter de verantwoordelijkheid van de fabrikant om deze norm op zijn product aan te brengen, dus deze informatie is alleen correct als de fabrikant te goeder trouw handelt.

Labels van onafhankelijke instanties

Er zijn ook onafhankelijke instanties die controles uitvoeren. Zo geeft het NF-Petite Enfance label aan dat het voldoet aan een nog vollediger en strenger lastenboek op het gebied van productveiligheid en -kwaliteit. De fabrikant verbindt zich er derhalve toe deze regels na te leven om dit etiket, dat betrekking heeft op speelgoed voor jonge kinderen, voor buiten en voor baby’s, te verkrijgen. Als u een knuffel wilt kopen van een fairtradebedrijf, is er het Max Halevaar-label, dat een ethisch en duurzaam geproduceerd product belooft en dus een eerlijke verdeling van de inkomsten uit het product.

Anderzijds garanderen ook onafhankelijke labels uit het buitenland de kwaliteit van een product. Het Duitse GS-keurmerk garandeert dat elk stuk speelgoed aan de gegeven voorschriften voldoet en het GUT-keurmerk betreft de technische en educatieve kwaliteiten van het speelgoed. Tot slot ziet u misschien ook het SpielGut-label dat bevestigt dat het speelgoed vrij is van giftige stoffen.

Labels voor chemische veiligheid

De huidige regelgeving verbiedt dat speelgoed, zoals zacht speelgoed, bestaat uit bepaalde chemische elementen (lood, aluminium, chroom, enz.) omdat die in contact kunnen komen met de mond van kinderen. Maar als u in dit opzicht nog veiliger wilt zijn, moet u weten dat het Oeko-Tex-label belooft dat het pluchen speelgoed geen chemicaliën bevat die schadelijk zijn voor de huid van uw kind. Het is ook mogelijk om biologisch pluche te kopen. Het AB-label (biologische landbouw) belooft dat de bij de vervaardiging van het pluche gebruikte materialen echt zijn. Knuffels met dit lapje claimen 98% biologisch te zijn en vrij van chemische behandelingen.

Achat de peluche de qualité

Laatste tips voor het kopen van pluche speelgoed

Om er zeker van te zijn dat u een kwaliteitspluche krijgt, moet u de waarschuwingen op het etiket van de pluche controleren. Ga niet op zoek naar de beste deal, want dan krijg je pluche van slechte kwaliteit dat niet lang meegaat. Over het algemeen voldoet dit pluche speelgoed niet aan de veiligheidseisen. Als u op het internet wilt kopen, kunt u ook de opmerkingen van mensen die hun pluche hebben gekocht bekijken en antwoorden vinden over de kwaliteit van het pluche.

Een kwaliteitspluche vinden – criteria en normen om u te helpen

Zoals u hebt begrepen, vereist de zoektocht naar een kwaliteitspluche verschillende stappen en nauwkeurige criteria waarmee rekening moet worden gehouden. U heeft nu alle kaarten in handen om te beslissen welk pluchen speelgoed uw kind zal mogen ontmoeten. Als je nog andere ideeën hebt over hoe je het beste een knuffel kunt kiezen, laat het ons dan weten in de reacties. Laat ons ook weten of dit artikel aan uw verwachtingen voldoet, want het doel is kwaliteitsinformatie te delen.

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.