Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE RDM10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

een pluchen speeltje maken

Hoe maak je een pluche knuffel?

Atelier de fabrication de peluche

Een knuffel maken is een van de bijzondere momenten die je met je kind kunt delen. Om je medeplichtigheid te versterken, en een band tussen jullie te creëren; maar ook om hem nieuwe dingen te leren. Bovendien kunt u zo het pluchen speelgoed van uw kind personaliseren. Zo maak je hem blij met een unieke pluche

Of u nu een naaister bent of een hobbyist, u zult geen moeite hebben om de pluchen van uw kinderen zelf te maken. Of u het pluche nu met de hand of machinaal naait, u kunt er zeker van zijn dat u tevreden zult zijn met de technieken die wij gebruiken. Dit geldt vooral voor de eisen van uw kinderen.

Alles wat je nodig hebt is het juiste materiaal en de juiste methode en je zult eindigen met een pluchen speeltje dat een groot ontwerper waardig is. En misschien wil je later je creativiteit ontwikkelen en nog veel meer maken. Het kan bijvoorbeeld een ideaal cadeau zijn voor de vrienden van uw kinderen. Natuurlijk, het gaat erom dat ze een gepersonaliseerde pluche knuffel maken.

Wat voor soort pluche moet ik maken?

Je moet van tevoren weten wat voor pluche je je kind wilt geven. Is het een geometrisch pluche, of een dieren pluche is het een geometrische pluche, of een knuffel, of voor de meer veeleisende, een kawai pluche?

Denk je dat er zoveel opgezette dieren zijn? Nou, maak je geen zorgen! Wij zijn er om u te helpen en u een goede kenner te maken. Het pluche kan worden gemaakt van verschillende materialen naargelang uw smaak of die van uw kind. Er is degene die je kunt maken met ongebruikelijke materialen zoals een sok. Ja! Je hoorde me goed: een sok. Deze methode kan gebruikt worden voor de kleintjes die niet veel eisen stellen, maar wel een eigen knuffel willen hebben.

Dan zijn er ook nog de kawai pluche. Wat zijn ze? Een kleine cultuurles: het woord kawai is een Japans woord dat betekent: schattig. Dus je denkt dat dit een goed idee is. Nou, het is een schattig knuffeldier dat een kleine kat kan zijn, een hond, of elk ander dier dat je schattig vindt… Het is meestal een knuffeldier met grote ogen, een grote kop, of dat door zijn vorm heel schattig is

Eindelijk, een stoffen pluche in de vorm van dieren. Het conventionele pluche, zo u wilt, dat uw kind wil of dat u denkt te kunnen maken. Deze stijl van pluche is speciaal gemaakt voor oudere kinderen die dat willen. Het is inderdaad gemaakt voor de meer veeleisende die je koste wat kost tevreden wilt stellen. Bereid je dus voor, want vandaag weet je hoe je te werk moet gaan bij het maken van pluche, of het nu handgenaaid of machinaal genaaid is.

Stappen ter voorbereiding op het maken van pluche

Mentale voorbereiding is de eerste stap wanneer je besloten hebt een pluchen speeltje te maken. Natuurlijk moet je ook de juiste tijd vinden om te naaien. Zo hoef je het niet uit te stellen tot later, maar maak je het voor eens en altijd af. U moet dus weten wanneer u het pluche kunt afmaken: is het ’s avonds als u rustig bent of als uw kinderen naar school zijn?

In ieder geval kost het maken van een pluchen speeltje slechts 10 tot 30 minuten van uw tijd. Het is echter belangrijk te weten hoeveel het kost om het pluche te maken. Maak je geen zorgen, het kost je geen fortuin. Je hebt maar een paar dingen nodig en de meeste van de benodigde gereedschappen staan al tot je beschikking

Gereedschap om een pluche knuffel te maken

tissu de peluche

Ten eerste moet je alle benodigde materialen kopen en hebben. Deze materialen kunt u vinden in de textielwinkel, de ijzerwinkel, of voorwerpen die u thuis niet meer gebruikt. Als je een beetje verstand hebt van naaien, zul je geen moeite hebben om een pluchen speelgoedje voor kinderen te maken. Alles wat je nodig hebt is:

  • De basisstof, het zal aan u zijn om te kiezen, of het nu op de kleur of de gewenste prints, evenals uw niveau van naaien en de gewenste afwerking, kunt u dan kiezen tussen :
    • Sokken of handschoenen zoals die van uw kinderen die ze niet meer dragen, maar u moet ervoor zorgen dat ze schoon zijn. Zo niet, koop dan een nieuw paar.
    • Lichtgewicht fleece: dat is zacht en donzig. Uw kinderen zullen er dol op zijn omdat ze zo zacht zijn en toch is deze stof sterk, wasbaar en gemakkelijk te naaien.
    • Fleece en jersey zijn de perfecte stoffen voor een zacht en comfortabel dekbed. Stoffen die u kunt redden van de oude kleren van uw kinderen (pyjama’s, sweatshirts, T-shirts, enz.) of van een kussen dat u niet meer nodig hebt. Het knuffeldier dat u maakt zal een vertrouwde geur hebben die uw kind nog meer zal waarderen. Deze stof is rekbaar en gemakkelijk te naaien voor jullie naailiefhebbers.
    • Katoenfluweel: de stof is zeer zacht en het resultaat is eleganter als uw kind gewend is het pluche buitenshuis te dragen. Het is minder rekbaar en kwetsbaarder. Het is dus gemaakt voor oudere kinderen die weten hoe ze voor hun pluche moeten zorgen of die niet te onstuimig zijn, of als decoratie voor het bed en de kamer.
    • Dan is er de stof van imitatiebont: zacht, maar ook leuk om aan te raken, waarmee zacht speelgoed kan worden gemaakt, zoals beren of monsters. In dit geval moet u goed letten op de kwaliteit en de behandeling van het bont. Zorg ervoor dat het bont niet gemakkelijk verloren gaat, want uw kind kan het per ongeluk inslikken of erin stikken als hij het knuffeldier in zijn mond stopt.
    • En tot slot, katoenen stof: als u een decoratieve knuffel wilt die goed staat in de kamer van uw kind, is katoen de ideale stof. Maar dat weerhoudt je kind er niet van om ermee te spelen. Met dit soort stof kunt u verschillende kleuren en patronen gebruiken, of andere stoffen van verschillende kwaliteit toevoegen voor meer creativiteit.
  • Naaigaren in dezelfde kleur als de sok indien mogelijk
  • Een schaar
  • Vulling die je kunt vinden bij een ambachtsman (dat kan zijn rijst, griesmeel, katoenen vulling, of andere stofsnippers…)
  • accessoires om toe te voegen zoals: grappige ogen of knopen indien nodig, afhankelijk van uw pluche. Soms heb je een lijmpistool nodig of een viltstift en textielkrijt
  • Vervolgens het overtrekken van het patroon: net als bij naaien is ook voor het maken van een pluche een patroon nodig. Zodat je het ontwerp van je pluche in gedachten hebt: de vorm, de grootte, enz.

Het maken van het pluche patroon

Als je alle essentiële gereedschappen bij de hand hebt, kun je overgaan tot het maken van een patroon, waarmee je een pluche op maat kunt maken. Daarvoor moet je het dier in de vorm van je keuze op een stuk papier tekenen. Of u kunt de afbeelding van het dier gewoon afdrukken volgens de gewenste afmetingen van het pluche en uitknippen. Trek dan de afbeelding over op de gekozen stof. Het overtrekken van het patroon moet twee keer herhaald worden om beide zijden van het pluche te krijgen. Als je het patroon hebt overgetrokken, kun je de stof uitknippen. Daarna ben je klaar om een pluchen speeltje te maken

Hoe maak je de pluche van je kind zelf?

fabriquer une peluche à la main

Je denkt, het is eindelijk tijd. Nou, als je de juiste materialen hebt en je bent er klaar voor, laten we dan tot de kern van de zaak komen: het maken van een pluchen speeltje. Er is niet slechts één knuffel, maar talloze vormen van knuffels. Daarom hebben wij ervoor gekozen u de meest gewilde pluche modellen voor te stellen, die eenvoudig en gemakkelijk te maken zijn, maar ook oneindig aanpasbaar

Het lichaam van het pluche

Het lichaam van het pluche kan een klein vierkant kussen zijn als uw baby een knuffel nodig heeft, in plaats van een pluche in de vorm van een dier. Om het voor te bereiden, knipt u gewoon twee vierkanten van dezelfde grootte uit de gekozen stof, voegt u het stiksel toe en bent u klaar. U kunt later de afmetingen wijzigen om grotere, rechthoekige of zelfs ronde dekbedden te maken. Of voeg kleine fantasietjes toe, zoals oogjes, een hoofdje of armpjes

Hier zijn enkele voorbeelden om u op ideeën te brengen:

  • de uil de witte cirkel: je hebt twee witte cirkels nodig, een halve cirkel geborduurd of getekend aan de binnenkant voor de ogen en een gele driehoekige punt voor de snavel;
  • de varken de : twee geborduurde ogen waarbij je alleen maar een witte cirkel op de stof hoeft te tekenen of eronder aan te brengen, in het midden van het gezicht, met twee steken die de neusgaten tekenen voor de snuit;
  • voor een beer twee getekende ogen [of twee witte cirkels met aangebrachte ogen als u een bontlichaam gebruikt], een afgeronde witte rechthoek voor de snuit, een langwerpig zwart ovaal erop aangebracht voor de neus, en een glimlach getekend onder de neus.
  • A konijn een kleine zwarte draad voor de snor, een roze knoop voor het museum en zwart voor de ogen, de oren worden van dezelfde stof gemaakt als het lichaam, evenals de ledematen

Maar als je voor een echt pluche kiest, kunnen we na het overtrekken en snijden overgaan tot de assemblage. Je moet de zijkanten van je stof vastspelden. En naai het met de hand of machine. Om het te personaliseren kun je spelen met verschillende elementen zoals de vorm en de grootte van het pluche zelf. Dus het hangt allemaal af van het ontwerp van het pluche dat je hebt getekend.

Het gezicht van het pluche maken

Gebruik voor het gezicht kleine stukjes vilt of dezelfde stof als het lichaam. Om de “kenmerken” van het gezicht te vormen, heb je twee cirkels nodig voor de ogen, een driehoek voor de neus en een ovaal voor de mond. Knip ze direct uit en leg ze na het naaien met de hand of machine opzij. Het heeft niet veel styling nodig, een rechte steek is voldoende. U kunt ook een textiellijm gebruiken als u zeker weet dat uw kind gevoelig is voor zijn pluche. U kunt ook textiellijm gebruiken als u zeker weet dat uw kind gevoelig is voor het pluche en het niet zal inslikken of een oog zal verliezen op de eerste speeldag.

De oren van het pluche

De vorm hangt af van het dier dat je gekozen hebt, heeft het hoorns of oren nodig, rond of vierkant, lang, en enz.

  • Experimenteer met papiervormen als je het patroon voor het lichaam van het pluche zelf hebt gemaakt
  • Leg ze op de rand, maar kies de juiste maat en positie om een misvorming van het pluche te voorkomen. Zijn oren zijn bijvoorbeeld onevenredig en ongelijk
  • Wanneer u tevreden bent, markeert u de plaatsen op het lichaam van het pluche om vergissingen te voorkomen. Trek in dit geval een lijn aan elke kant van de locatie
  • Vul vervolgens het oor of de hoorn met wat van de door u gekozen vulling, en doe hetzelfde met de tweede
  • En je kunt het weglaten tot de grote assemblage.

De armen, staart en benen van het pluche

Ga precies zo te werk als bij de oren, de armen, vleugels of benen worden aan elke kant van het lichaam geplaatst. Hetzelfde geldt voor de poten of poten aan de onderkant, de staart. Je hoeft alleen de vormen voor te bereiden aan de hand van een patroon. Markeer vervolgens de plaatsen op de zijkanten en de onderkant van het vierkant van stof dat het lichaam vormt. Zet dan elk onderdeel in elkaar en vul het naar behoefte in.

Het pluche in elkaar zetten

Hier zijn de stappen omje pluche in elkaar te zetten. Maak geen fout en plaats de benen in plaats van de armen of andersom. Het is belangrijk dat je na deze creatie een kwaliteitspluche hebt die een groot ontwerper waardig is

  • Plaats dus alle externe delen [oren, armen, benen, staart…] op het lichaam van het pluche dat je eerder hebt gemarkeerd.
  • Vouw ze elk met je vinger naar binnen, waar de oren op één lijn moeten liggen met de bovenrand. Doe hetzelfde: armen met de zijranden, benen en staart met de onderrand. Zorg ervoor dat alle stukken op het lichaam van het pluche terechtkomen.
  • Speld elk stuk eerst voor het naaien zodat het niet verschuift op zijn plaats.
  • Naai tenslotte met de hand of machine, maar controleer eerst of de vulling evenredig en goed verdeeld is. En zo weet je hoe je een pluche moet maken.

Conclusie over hoe een pluche speeltje te maken?

Een pluche speeltje maken is een handwerk dat voor iedereen beschikbaar is. U hoeft niet meer naar de pluchefabrikant om bestellingen te plaatsen. Dit zou handig zijn als u een gepersonaliseerd pluche wilt hebben, eenvoudig en gemakkelijk te maken. Je moet alleen weten hoe je de juiste stof kiest, of het nu zacht, harig of synthetisch is, je hebt keuze te over. Het is belangrijk op te merken dat sommige soorten stof moeilijk te bewerken zijn

Dus als u nieuw bent met naaien, kunt u het beste kiezen voor katoenen stoffen met een doorgestikte look en een ruime keuze aan patronen, kleuren, enz. Vilt is ook een beter alternatief voor beginners vanwege de bewerkbaarheid. Voor degenen die meer gewend en ervaren zijn in het naaien, kan badstof fluweel een zeer goede keuze zijn, en een goede kwaliteit pluche. Omdat het een stof is die een betere kwaliteit afwerking biedt met een dergelijke zachtheid. Kies voor patronen die een mooiere uitstraling kunnen geven. Maar ook dat zal de ogen van je kind verbazen.

Met deze tips hopen we dat je voortaan geen moeite meer hebt om je kinderen te verrassen. Je kunt hun eigen knuffels maken. Maar ook dat je deze tips deelt met andere ouders die hetzelfde willen doen. Deze ideeën zijn slechts de basis voor het maken van een knuffeldier. Maar je kunt een knuffel die je maakt gaandeweg ontwikkelen en personaliseren. Als je al een idee in je hoofd hebt, maar niet weet hoe je het moet uitvoeren, ga dan aan de slag. Kortom, je hebt de basis en het juiste naaiwerk voor je ouders.

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.