Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE RDA10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

recycling van gebroken pluizen

Hoe recycleer je pluisjes?

Als we het hebben over het recyclen van knuffels, denken we meteen aan de knuffels van onze kinderen. Vandaag gaan wij u helpen het nodige te doen om te voorkomen dat dit speelgoed rechtstreeks in de vuilnisbak wordt gegooid. Soms zijn we bezorgd dat onze kinderen te veel knuffels in hun bezit hebben. Dan, vroeg of laat, besluiten ze er afstand van te doen.

Daarom bieden wij u deze ideeën om u te helpen dit speelgoed te recycleren of te hergebruiken. Dan weet u wat u met de oude opgezette dieren kunt doen en vindt u originele tips die u kunnen inspireren. Dit alles zodat dit oude speelgoed u niet in de war brengt of om een tweede leven te geven aan de gebruikte knuffels die uw kinderen zo koesteren

Vergeet je zorgen over die kleine knuffels. Maak je klaar voor de beste ideeën voor het recyclen van opgezette dieren. Ideeën die niet veel tijd of geld kosten. Ze zullen je helpen in de toekomst, en zelfs nu. Wij adviseren je om pluche te recyclen, want op het eerste gezicht denk je dat je niet weet wat je moet doen. Er zijn echter verschillende initiatieven die u kunnen helpen om van oude opgezette dieren af te komen.

Waarom knuffels recyclen?

recycler des peluches cassées

Jeugdherinneringen intact houden

Dit is een heel goede vraag die elke ouder zich altijd stelt. Soms, zelfs als de knuffels versleten zijn, willen onze kinderen ze niet wegdoen en staan ze erop ze te houden. Nu weet je hoe je ze niet moet weggooien. De knuffels zijn de beste vrienden of het favoriete speelgoed van onze kinderen. Het zou te moeilijk voor hen zijn om ze zo gemakkelijk te vergeten. Dit kleine speelgoed houdt een grote herinnering vast voor onze kinderen. Dus deze bedrijfjes zijn als geheugensteuntjes die zoveel mogelijk bewaard moeten blijven.

Een typische nieuwe decoratie

Evenzo spelen uw kinderen niet meer met speelgoed als ze opgroeien. Misschien houden ze van ze en willen ze gewoon houden. De ideeën die wij aanbieden geven dit speelgoed een tweede leven. Dit speelgoed dat hen zoveel heeft gegeven. En ze geven nog meer als decoratie of als je ze recyclet. Op deze manier brengen gescheurde knuffels een glimlach op het gezicht van andere kinderen.

Het milieu beschermen

Het recyclen van opgezette dieren is heel belangrijk, niet alleen voor onze kinderen, maar voor iedereen. Het is een actie die helpt het milieu te beschermen, maar het kan ook je creativiteit ontwikkelen. De ideeën voor hergebruik van opgezette dieren die wij u gaan geven, zullen u helpen om u voor te stellen wat u thuis kunt doen. Als u op zoek bent naar de juiste manier om de knuffels van uw kinderen te hergebruiken. Misschien kun je wat inspiratie halen uit deze ideeën. U kunt de tips ook toepassen op oude knuffels en ze delen met andere ouders die om hun kinderen geven.

Wanneer moeten opgezette dieren worden gerecycled?

Als er te veel knuffels in de kamer van je kind zijn..

Het recyclen van opgezette dierenmoet gebeuren op een moment dat je denkt: het zijn er te veel! Als we onze kinderen knuffelbeesten geven, beseffen we niet hoeveel er zijn. Maar we zien wel dat het speelgoed zich opstapelt in hun kamer. Op dit punt willen we een oplossing vinden zodat we de opgezette dieren niet in de vuilnisbak gooien. Veel ouders denken, gooi ze gewoon weg en we praten er niet meer over. Nu kun je er iets anders mee doen.

Knuffels moeten worden gerecycleerd als ze versleten zijn

Als opgezette dieren van kleur veranderen of saai worden, is het tijd om een andere reden om te leven te vinden. Met andere woorden, als je bang bent om ze bij je kinderen weg te halen en een crisis en geschreeuw te voorkomen. Wij bieden u enkele ideeën om ze in het zicht van uw kinderen te brengen. Het bestaat uit het weer schattig maken van de opgezette dieren. Voor onze kinderen kan het zijn dat het, zelfs in slechte staat, hun favoriete knuffel is. Alle ideeën voor het recyclen van opgezette dieren die we hieronder hebben opgesomd, zullen u helpen om hun kleine harten niet te breken.

Uw kind is niet oud genoeg voor knuffels..

Trop grand pour avoir une peluche

Als onze kinderen opgroeien, willen de meesten geen knuffeldier meer. Maar toch is dit speelgoed hun levenslange metgezel geweest. Dat wil zeggen, ze bevatten een deel van hen. Het is dus tijd om voor die gebruikte knuffels te zorgen, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo blijven de mooiste momenten van het leven bevroren in het geheugen van de kamer van uw kinderen. Misschien worden ze zelfs nostalgisch en willen ze hetzelfde doen voor al hun verscheurde knuffels. Zo sla je één steen in één klap: je kinderen gelukkig maken en tegelijkertijd je huis opruimen.

De verschillende methoden van recycling

Hier zijn de verschillende methoden waarmee u opgezette dieren kunt recyclen. Methodes die variëren afhankelijk van uw bereidheid tot voorbereiding of de staat van het opgezette dier zelf. Daarom bieden deze methoden u de beste manieren om een goede herinnering aan de opgezette dieren te bewaren. Zo kunt u ook het gebruikte speelgoed van uw kinderen een tweede kans geven.

Pluche fotolijst

Deze methode is zeer bekend op sociale netwerken door een kunstenaar die een mooie inspiratie vond. Als je een knuffel hebt die je kinderen niet meer willen, is dit een methode om hem opnieuw te gebruiken.

Allereerst moet het knuffeldier natuurlijk schoon zijn. Dus maak het eerst schoon. Als het eenmaal schoon en droog is, heb je het volgende gereedschap nodig:

 • Een sterke plastic of textiellijm. Eerst moet je een klein onderdeel op het pluche testen. Dit is nuttig voor de chemische reactie van de stof op de lijm.
 • Een fotolijst zonder glas. Of het medium, groot of klein is, hangt af van de grootte van de pluizen.
 • Een kartonnen map of gekleurd karton voor de bodem van het frame. Dit moet dezelfde grootte hebben als het gekozen fotolijstje.
 • Kleine decoratieve accessoires zoals pailletten, knopen, kralen. Wees voorzichtig als je jonge kinderen hebt. De versieringen mogen trouwens niet gemakkelijk loskomen en uw kinderen kunnen ze in hun mond stoppen.

Als je alles hebt wat je nodig hebt, kun je beginnen. Je plakt het knuffeldier op het karton en geeft het een plaats waar het opvalt. Net als de schepping, als je naar een schilderij kijkt, maar je gebruikt een pluche speeltje. U kunt kleine accessoires toevoegen naar uw smaak of die van uw kinderen. Als jullie beiden tevreden zijn over jullie teamwerk, hebben jullie een mooi fotolijstje

Recycling van opgezette dieren in een pluche foto

Hergebruik heeft hetzelfde principe als het maken van een pluche fotolijstje. Maar bij deze tweede methode doe je het als het pluche niet meer te redden is. Met andere woorden, als het pluche een gat heeft of als een deel van het lichaam niet kan worden hersteld. Hier is alles wat je nodig hebt om je kind een leuk aandenken te geven:

 • Een fotolijstje, altijd afhankelijk van de grootte van het pluche.
 • Kleur voor het textiel of het huis. Je krijgt een mooiere uitstraling als je kleuren gebruikt die bij het pluche passen.
 • En het pluche wordt natuurlijk gerecycled
Tableau en peluche

Dit is wat u kunt doen om een glimlach op het gezicht van uw kind te toveren. Met dit idee kunt u uw kinderen verlossen van hun verdriet en rouw. Deze methode vereist een goede aanpak als je het in het bijzijn van je kind doet. Maar als je het als verrassing doet, moet je het goed doen

Je moet het opgezette dier nemen en ervoor zorgen dat er geen vlek of klein vuil aan de voorkant zit. Je hebt het lichaam van het pluche en de bovenkant nodig. Dus, nadat je het goed hebt schoongemaakt, kies je de kleur van je keuze en probeer je die goed over het gezicht van het pluche uit te smeren. Plaats het pluche voorzichtig op het gekozen fotolijstje. Nadat de verf is opgedroogd, kunt u het glas weer op het frame zetten.

Het proces is vergelijkbaar met het schilderen van een muurschildering. Je zult hetzelfde doen voor het pluche. Als je het goed hebt gedaan, heb je het gezicht van het pluche op het frame. Bovendien kunt u een zachte en troostende gezichtsafdruk als aandenken voor uw kind aanbieden.

Pluche sleutelhanger

Deze methode van hergebruik van pluche is mogelijk als het pluche klein is. Je hoeft alleen maar een sleutelhanger te vinden bij de ijzerhandel en de juiste plaats te vinden om een gaatje te ponsen en hem erop te zetten. Zo maak je het pluche niet kapot of past de ring niet. U kunt deze methode gebruiken als uw kind verschillende knuffels heeft. Je moet dan:

 • Neem het knuffeldier en kies waar je het gat gaat maken.
 • Zet de ring op het gat en dat is het!

Het pluche kan worden opgehangen in de kamer van uw kind. Het kan worden gebruikt om de kamer te versieren: op het raam, op de deur, waar hij kan zien. Bovendien kun je de sleutelhanger ook gebruiken voor zijn schooltas. In het laatste geval kan uw kind het overal mee naartoe nemen.

Uw opgezette dieren cadeau geven

Een opgezet dier hergebruiken is een tweede leven geven aan een voorwerp. Het helpt ook om andere kinderen gelukkig te maken. Aangezien recycling overmatige industriële productie vermijdt, maakt het geven van een knuffel als geschenk deel uit van een recyclingprogramma.

Er zijn verenigingen die, om kinderen in nood een plezier te doen, accepteren om opgezette dieren in te nemen. Op deze manier kunt u uw kind het begrip delen bijbrengen en kan zijn of haar kleine versleten maatje andere kinderen blij maken.

In dat geval moet u de juiste vereniging bij u in de buurt vinden. U kunt navraag doen op websites of bij kerken die soms met deze verenigingen samenwerken. Je moet alleen de voorwaarden kennen: wanneer en waar nemen ze je donatie op? Hiermee heb je je goede daad voor vandaag verricht.

Wanneer u deze oplossing voorstelt, moet uw kind het 100% met u eens zijn. Anders zou het heel moeilijk en beschamend voor u zijn om de dingen die u hebt gedoneerd terug te krijgen. U moet dus met uw kind kunnen praten en hem/haar duidelijk maken dat hij/zij zijn/haar opgezette dieren niet zal kunnen terugnemen.

Gevulde stoel

Deze techniek om opgezette dieren te recyclen is voor wie kan naaien. Als dat niet lukt, kun je iemand anders om hulp vragen of het naar een kleermaker sturen. Allereerst moeten u en uw kind de aan elkaar te naaien knuffels kiezen. Het doel van deze techniek is verschillende pluchen speelgoedjes samen te voegen tot een grote knuffel.

Het is belangrijk op te merken dat de knuffels niet in de weg zitten als je erop gaat zitten. Zoals de naam al zegt, zult u of uw kinderen hem vaak gebruiken. Kies daarom voor pluche stoelen zonder accessoires. Daarna moet je de stoel of poef opmeten waar je de knuffels in gaat zetten. Schik het zo goed mogelijk en maak een goed kussen.

Als je dit kleine handwerk doet, zorg dan dat je rustig bent. Natuurlijk, als je het naaigaren verliest, zul je moeite hebben het terug te vinden. Dus je moet alleen zijn en tijd hebben. Zo kun je het in één keer doen. Na veel moeite heb je een mooi herbruikbaar pluche kussen. Bovendien kunt u alle kleuren combineren of kiezen voor effen kleuren. Dan heb je de kamer van je kind ingericht als een groot ontwerper. Dit zal geluk brengen aan uw kind of zijn vrienden die hem bezoeken

Knuffels als hoofdeinde

Deze laatste manier van recyclen van knuffels kan jong en oud plezieren. In feite heeft u van uw knuffeldier een decoratie gemaakt die mooie herinneringen oproept. Voor deze methode heeft u nodig

 • Het knuffeldier dat u wilt recyclen, bij voorkeur klein of middelgroot.
 • Een houten of plastic steun, zoals voor het maken van een muur. Dit laatste hulpmiddel is optioneel.
 • Textiellijm als u de achterkant gaat gebruiken.

Wat we gaan doen met het pluche is het lichaam verwijderen en alleen het hoofd gebruiken. Voor uw kinderen lijkt dit ongepast en wreed. Dus in dit geval moet je het doen als hij weg is of als verrassing. Voor kleine kinderen kan het, zelfs als verrassing, traumatisch zijn.

Je gaat het opgezette dier nemen en het lichaam verwijderen. Je hebt een goede beitel nodig om onherstelbare schade te voorkomen. Dan naai je het gat dicht dat het verwijderde lichaam achterlaat. Doe dan lijm als je de steun gaat gebruiken en lijm hem erop. U gebruikt deze decoratie als hoofdbord of achter de deur van een kamer. U kunt het zelfs aan de voorkant gebruiken als een decoratie die de binnengekomen voordeur zal verbazen in zijn kleine domein. Als je de achterkant niet gebruikt, kun je gekleurde touwtjes gebruiken.

Conclusie over het recyclen van opgezette dieren

Kortom, om opgezette dieren te recyclen, moet je met je kind kunnen praten. Je moet ook tijd en energie steken in recycling. Als je dat niet doet, zul je moeite hebben om het proces gedaan te krijgen. Natuurlijk ondergaat het knuffeldier enkele aanpassingen om het herbruikbaar te maken en uw kind weer blij te maken.

Het recyclen van opgezette dieren kan de kamer van uw kind een frisse wind geven. Jouw taak is alleen om de oude knuffels te sorteren en ze meer ruimte te geven voor andere activiteiten. Als onze kinderen ouder worden, is het belangrijk hen te laten weten dat knuffelbeesten niet langer hun enige vrienden zullen zijn. Bovendien geeft het u meer tijd om met uw kinderen door te brengen. Wij hopen dat u door deze methoden voor het recyclen van opgezette dieren op nieuwe ideeën komt. Maar ook kun je thuis overtollige opgezette dieren maken als decoratie. U kunt ook cadeau-ideeën vinden voor de vrienden van uw kinderen. Vergeet niet dat het recyclen van een knuffel of een knuffeldier betekent dat je het een tweede leven geeft. Inderdaad, van overtollig speelgoed een nieuw ding maken of van oud speelgoed een nieuw speelgoed. Dit maakt de kamer van uw kind natuurlijk niet onoverzichtelijk.

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.