Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE SPG10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

Een slaapzak kiezen

Slapende knuffel: Hoe moet ik kiezen?

Knuffels hebben altijd een onmiskenbare aantrekkingskracht uitgeoefend op de kleintjes. Ze zijn het ultieme kinderspeelgoed, die vaak een dier voorstellen. Zacht en knuffelig, zijn ze de beste metgezellen voor ochtend- en avondknuffels voor het slapen gaan. Hun stofsamenstelling is vergelijkbaar met de geur van een moeder. Het is vooral hun warmte die kinderen fascineert, vooral zij die vanaf hun eerste dagen meer zintuiglijk ingesteld zijn. Het is niet voor niets dat knuffels baby’s geruststellen. Maar hoe kies ik er een voor mijn kind?

Plush. Wat maakt het zo anders?

Een knuffel is de dagelijkse metgezel van een kind, een trouwe vriend die hij of zij de hele dag knuffelt voor het plezier. Ze zijn er in vele soorten en maten. Soms is het zelfs moeilijk te beslissen of je hem één, twee of drie geeft. Het is vaak moeilijk een keuze te maken. Vooral omdat alle modellen verschillend zijn en allemaal even schattig. Daarom zijn er zoveel knuffels in een kinderkamer. Afhankelijk van de leeftijd van het kind zijn sommige knuffels echter geschikter dan andere.

Het pluche is echter niet te verwarren met de knuffel, waar we het over hadden het belang van een knuffel voor een kind in een artikel de vorige keer. Hoewel veel ouders geneigd zijn ze door elkaar te halen, blijkt dat deze twee speeltjes heel verschillend zijn. Terwijl de knuffel meer een speeltje is voor baby’s, onderscheidt de pluche knuffel zich door zijn consistentie. Deze laatste heeft een nogal volumineuze textuur. Inderdaad, de pluche knuffel heeft magische krachten die wij volwassenen niet begrijpen. Het heeft dat kleine “je ne sais quoi” waardoor het kind zich veilig en op zijn gemak voelt. Het lijkt erop dat de knuffel de geheime tuin van het kind voor zichzelf houdt.

Garçon qui dort avec sa peluche

De knuffel: hoe kies je er een voor een kind?

Een knuffel kiezen is niet altijd gemakkelijk. Door het grote aantal modellen op de markt kan men snel verdwalen. Natuurlijk zijn er geen specifieke eisen voor het kiezen van pluchen speelgoed. Alleen omdat het voor een kind bedoeld is, is het raadzaam te kiezen voor een pluche dat uiterst zacht aanvoelt en een hypoallergeen model. Ook moet je als ouder ervoor zorgen dat alles voor je kind geschikt is

U moet ook zoveel mogelijk te weten komen over de onderdelen van het pluche voordat u er een koopt. Sommige pluche speeltjes bevatten bestanddelen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van uw kind. Daarom moet u een pluchen speeltje kopen dat geschikt is voor de leeftijd van uw kind. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat u uw kind een kwaliteitspluche geeft.

Wat het materiaal betreft waarvan het pluche is gemaakt, is er niets beter dan synthetisch pluche. Deze zijn zeer duurzaam en slijten dus niet bij het wassen. Wol en katoen verdienen echter ook de voorkeur. Ja, een pluchen speeltje is veel meer dan een klein diertje van stof en nephaar. Het is in feite een echt ankerobject dat veel goeds doet als een kind verdrietig of moe is.

Is er een veiligheidsnorm voor pluche speelgoed waarvan ik op de hoogte moet zijn?

Bij de aankoop van pluchen speelgoed moeten bepaalde veiligheidsnormen in acht worden genomen. Kinderen stoppen graag alles in hun mond, dus pas op voor alles wat voor hen fataal kan zijn. Je moet bijvoorbeeld altijd de neus en de ogen van de plushie controleren om te zien of ze goed vastzitten. Je moet ook de knoppen erop controleren. Door te kiezen voor hypoallergeen pluche voorkomt u bovendien dat de tere huid van uw kind geïrriteerd raakt. Dit geldt vooral in de eerste levensmaanden, wanneer het kind nog erg kwetsbaar is.

Ook met de volgende secundaire elementen moet rekening worden gehouden. Zorg ervoor dat als het pluche polyester kralen bevat, hun diameter kleiner is dan 3 mm. Is dit niet het geval, leg het pluche dan neer en kies een ander. Zorg er ook voor dat de naden sterk zijn. Verwijder het pluche altijd als het kind slaapt, want voorzichtigheid is het beste beleid. Als u bij de keuze van pluchen speelgoed ook rekening houdt met de leeftijd van het kind, moet u vooral letten op de grootte van het pluchen speelgoed. De grootte van het pluche moet passen bij de grootte van het kind.

Fille qui dort avec sa peluche sur le canapé

Wat moet je weten over de grootte van een knuffel?

Naast de kwaliteit en de samenstelling van het pluche moet ook de grootte van het pluche niet te licht worden opgevat. Het pluche moet altijd geschikt zijn voor de leeftijd van het kind. Dus let op de labels op het pluche. Sommige knuffels zijn geschikter dan andere. Voor kinderen jonger dan 3 jaar is het bijvoorbeeld beter om een klein of middelgroot model te kiezen. Ze zijn veel gemakkelijker mee te nemen en doen hun werk goed. Vanaf 5 jaar kunt u uw kind een grotere pluche knuffel geven. Ga echter nog niet boven de 60 cm.

U moet echter beseffen dat knuffels op een bepaalde leeftijd niet meer dezelfde plaats innemen in het leven van een kind. Geleidelijk aan zullen veranderingen voelbaar zijn. Als gedurende de eerste 4 of 5 jaar opgezette dieren hen overal volgen, zullen ze na deze leeftijd alleen nog in huis zijn. Maar deze theorie kan natuurlijk per kind verschillen. Reuze knuffelbeesten zijn, zoals de naam al zegt, echt groot. Ze zijn dus niet geschikt voor alle kinderen. Misschien zijn ze niet alleen voor kinderen gemaakt.

De evolutie van kinderspeelgoed

Ook knuffels zijn in de loop der jaren geëvolueerd. Vroeger zagen we knuffels met stripfiguren erop, maar nu, met het verstrijken van de tijd, zien we de opkomst van mechanische of elektronische knuffels. Deze modellen worden steeds populairder en winnen terrein op de markt. De laatste tijd schreeuwen kinderen om interactief, pratend en zingend pluchen speelgoed. Deze nieuwe modellen geven de indruk in de aanwezigheid van iemand te zijn. Ze zijn zeer onderhoudend en hebben de kinderen van vandaag veel te bieden.

Maar hoewel deze knuffels sterk in opkomst zijn, domineren de klassieke knuffels nog steeds de verkoop. U moet ook weten dat de keuze van het pluche wordt bepaald door de wens van het kind aan wie u het pluche wilt aanbieden. Inderdaad, wat heeft het voor zin om een pluche voor hem te kopen dat hij niet leuk zal vinden? Met andere woorden, de uiteindelijke beslissing wordt genomen op basis van de wensen van het kind. En dat is zeker. En met zoveel verschillende modellen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, is er voor elk budget wel iets te vinden.

Dieren: de eerste knuffels in de geschiedenis

Natuurlijk zijn er tegenwoordig zelfs pluche auto’s… Maar pluche dieren waren de eersten die werden gemaakt. De beroemde teddybeer, wie heeft er niet minstens één thuis? Het is het favoriete knuffeldier van kinderen, zowel meisjes als jongens. Dieren zijn inderdaad het meest vertegenwoordigd in de wereld van de knuffeldieren… Misschien is dat de reden waarom kinderen graag een huisdier in huis hebben.

Deze knuffels zijn schattig en zijn er in alle kleuren en vormen. Er zijn olifanten, honden, pinguïns, konijnen, panda’s, giraffen en nog veel meer op de markt. Ze hebben allemaal iets om je kinderen een plezier te doen.

Het pluchen speelgoed heeft dus een overheersende plaats in het leven van het kind. Daarom is het belangrijk het goed te kiezen. Het is belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Je moet alleen een paar voorzorgsmaatregelen nemen voordat je er een aan je kind geeft. Wij raden u aan te kiezen voor topmodellen die gemakkelijk te hanteren en te wassen zijn. Bovendien moet u er altijd voor zorgen dat het pluchen speelgoed dat u kiest, voldoet aan de geldende CE- en NF-normen.

U moet echter altijd kiezen voor een erkend merk pluche. Zo weet u zeker dat u een pluchen speeltje van goede kwaliteit geeft. En als u wilt investeren in een knuffel voor uw kind, kunt u nu online kopen in plaats van in een winkel.

Bébé qui dort avec sa peluche

Slaappluche. Wat is je geheim?

Weet je al hoe je een slaapspeeltje moet kiezen? Vertel ons in de commentaren hoe jij het doet!

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.