Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE SPG10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

Stevig pluche voor honden

Stevig pluche voor honden: hoe te kiezen?

Puppy’s kauwen om verschillende redenen. Maar wees ervan bewust dat dit een normaal proces is. De actie helpt het dier om te leren en te ontdekken. Sommige rassen kauwen echter meer dan andere. Een voorbeeld is de bokser. Ze hebben een speels karakter. Maar bijten kan ergernis veroorzaken bij de eigenaar. De verslaving kan leiden tot ernstige schade aan schoenen of andere huishoudelijke artikelen. De schade is nog ernstiger bij volwassen honden. Om aan de psychologische behoeften van de hond te voldoen, is het raadzaam een stevig hondenspeelgoed te kopen. Het mag niet alleen, want u moet uw hond ook opvoeden.

Wat zijn de criteria om een hondenspeeltje te kiezen?

Honden kunnen snel uitgekeken raken op hun speelgoed. U zou dus een mix moeten overwegen. Behalve het pluchen speelgoed kun je er ook een donsjas of een bal bij doen. Zo verwissel je het sieraad gewoon op die noodlottige dag. Na een tijdje kun je het voorwerp gewoon weer gebruiken. Het beest zal dan denken dat het een nieuw gadget is. Een andere tip is om te variëren met de opgezette dieren die je tot je beschikking hebt. Dit zijn de kenmerken waarop u moet letten:

Onverwoestbaar pluche

Ten eerste kan een hond bijten met de volle kracht van zijn kaak. Een kwetsbaar pluche wordt dan gescheurd en versnipperd. Dan zou je een andere moeten kopen. Om het ongemak te voorkomen is het raadzaam te kiezen voor onverwoestbaar pluche. Ze zijn sterk door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. In principe gebruiken fabrikanten rubber. Soms wordt de dikte van het speelgoed zelfs verdubbeld om aan deze eis te voldoen.

Voor een kwaliteitspluche kun je ons vorige artikel bekijken waarin we je laten zien hoe vind je kwaliteits pluche speelgoed.

De juiste maat

Op de markt vindt u verschillende maten pluchen speelgoed. De koper moet het speelgoed kiezen aan de hand van de grootte van het dier. Een klein speeltje ligt niet voor de hand voor een hond met een groot formaat, zoals een Duitse Herder of Sint Bernard. De mond van de hond is te groot. Dit betekent dat hij per ongeluk zijn teddybeer kan inslikken. Het speeltje nestelt zich dan in zijn keel. Aan de andere kant zal een chiwawa een probleem hebben als hij op een enorme teddy kauwt. Het zal het object niet gebruiken. Je verliest geld zonder het gewenste doel te hebben bereikt.

Het veiligheidsaspect

Speelgoed kan gevaarlijk zijn voor onze honden. Voorbeelden zijn linten of touwtjes. Deze decoratieve elementen moeten worden verwijderd van ons pluche. De ogen zijn ook een risicofactor, evenals de neus. Ze zijn van plastic en vallen soms van het speelgoed af. Voor de zekerheid is het verstandig om kerstballen met afneembare onderdelen te vergeten. Als u kinderen heeft, raadpleeg dan de informatie op het etiket.

Une peluche pour chien solide

De verschillende soorten hondenpluche

Er zijn drie soorten pluche speelgoed die je in een dierenwinkel kunt vinden. Er is het piepende pluche, het touwtjes pluche en de niet-pluizende versie.

Piepend pluche

Het piepende pluche maakt geluid als je erop drukt. Het dier zal geamuseerd zijn door de geluiden. Het is ook een idee om de hond een tijdje bezig te houden. Hij zal proberen de kamer te bereiken waar het geluid vandaan komt.

Het accessoire is verkrijgbaar in verschillende maten en texturen. Er zijn verschillende redenen waarom honden van piepend speelgoed houden. Ten eerste beschouwen onze metgezellen de geluiden als gewonde dieren die hulp zoeken. Met andere woorden, hun jachtinstincten komen naar boven. Ten tweede stelt het het dier gerust dat zijn beten effectief zijn.

Het blaffen zal de hond ook stimuleren. Hij zal dan regelmatig vermaakt willen worden met zijn kleinigheid. Het wordt ook aanbevolen voor werpspellen. De vallende tonen zullen uw hond helpen het speeltje snel te vinden. Zij kunnen dan het speelgoed terugbrengen in de handen van de werper.

Knuffels met touw

Er zijn pluche speeltjes met een touw. Het touw maakt het gemakkelijk voor de hond om het speeltje te vangen. Dit is niet het enige voordeel van het apparaat. Met het snoer kunnen verschillende spellen worden gespeeld. Er is bijvoorbeeld touwtrekken. Hier is het raadzaam voorzichtig te rekken, omdat het dier agressief kan worden. De knuffel wordt niet alleen gebruikt voor vermaak. Het kan gebruikt worden voor tandheelkundige scaling.

Pluche zonder vulling

Knuffels kunnen ook gevuld of ongevuld zijn. Versies met vulling blijven een alternatief voor knuffelen vanwege hun zachtheid. De hond kan dan met het element slapen. U moet echter altijd rekening houden met de hierboven gegeven informatie over het gevaar van het element. De reeksen zonder hoofdletter zijn het meest geschikt als uw hond de neiging heeft op alles te kauwen wat op zijn pad komt.

Un chien qui essaye d'abîmer sa peluche

Wat zijn de afmetingen en cijfers van het pluche?

De veiligste manier om de maat te kiezen is om vooraf zijn kaak op te meten. De modellen op de markt variëren in grootte van S tot XL. Kleinere knuffels zijn geschikt om mee te rusten. Als zijn belangrijkste functie echter spelen is, kies dan voor speelgoed van bescheiden formaat. Zijn volume mag slechts enkele centimeters groter zijn dan zijn neus. Het pluche zal gemakkelijk in je handen liggen.

Ook de cijfers zijn gevarieerd. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten dieren. Idealiter is het raadzaam een model te kiezen op basis van huisdieren, zoals een kat. Als u een kitten fokt, zal het moeilijk zijn voor de hond om het speelgoed van de echte kat te onderscheiden. Het zou dan naar de keel van de kat kunnen springen. Bovendien nemen de risico’s toe afhankelijk van het ras. Sommigen missen gezelligheid tegenover verschillende dieren.
Maar buiten deze aanbeveling kan de meester eenden, eekhoorns, egels of zelfs dinosaurussen adopteren. Er zijn zelfs prototypes zonder duidelijke vorm.

Welke kleuren hondenpluche moet ik kiezen?

Hondenogen missen kegeltjes in vergelijking met mensen. Dit zijn de licht-ontvangende cellen van het oog. Daarom zien ze alleen bepaalde kleuren. Bovendien zijn gekleurde beelden minder scherp. De kegels stellen ons in staat onderscheid te maken tussen golflengten. Honden hebben twee kegels, terwijl mensen er drie hebben. Je metgezellen zijn dus kleurenblind.

De keuze van de kleur van het speelgoed moet strategisch zijn. Soms kunnen honden het object niet onderscheiden. Rood moet dus worden vermeden, evenals groen. Beide kleuren worden grijs voor hun ogen. Blauw daarentegen is gemakkelijk te onderscheiden. Je kunt ook kiezen voor een paarse onverwoestbare pluche.
Het gebruik van de juiste kleuren biedt ook therapeutische zorg voor honden. De techniek heet chromotherapie. Blauw werkt bijvoorbeeld ontspannend. Het kalmeert het dier en vermindert zijn stressniveau. Paars is geschikt voor honden met angst. U weet echter dat alleen een hondentrainer in staat is zijn mentale toestand te begrijpen.

Zoek een wasbaar model

Wassen is een ander punt van overweging. Het pluche moet compatibel zijn met een wasmachine. Dit is een kwestie van hygiëne. Zet de machine gewoon op een zachte cyclus. U kunt een reinigingsmiddel gebruiken om de reiniging te optimaliseren. Zodra de vlekken zijn verwijderd, moet u het in een droger stoppen. Schoonmaken is essentieel om het vlies vrij van bacteriën te houden. Sommige materialen zijn gevoelig wanneer ze een wasmachine ingaan. Daarom is het verstandig het etiket te lezen om de zwakke punten ervan te begrijpen.

Kortom, er zijn veel criteria die moeten worden gecontroleerd bij de aankoop van een stevig hondenpluche. Je moet voorrang geven aan rubber. Het veiligheidsaspect mag niet worden onderschat.

Un chien qui abîme sa peluche

Stevig pluche voor honden: hoe te vinden?

Als u voor uw hond een pluchen speeltje hebt gekocht, aarzel dan niet een reactie te plaatsen om uw ervaringen te delen.

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.