Winkelwagen

Nederlandse klantenservice

NU –10% MET DE CODE RDA10

4,4/5 Klantenbeoordelingen ★★★★★

Pluche meisjes

Welke meisjes pluche knuffel moet ik kiezen?

Het kiezen van een meisjes pluche speeltje is vooral een kwestie van smaak, niet alleen voor het kind maar ook voor de ouders. Als u uw kind een mooi pluchen speeltje wilt geven om de nacht mee door te komen, moet u een paar criteria overwegen voordat u het koopt. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind kunt u kiezen voor een kleiner of groter pluchen speeltje dat u gemakkelijk kunt vasthouden. Hier zijn enkele tips en trucs om u te helpen de juiste keuze te maken.

Als je wilt weten hoe je een jongenspluche kiest, ga dan naar ons vorig artikel.

Knuffels, het ideale cadeau voor uw kind

Knuffels kunnen uw kind begeleiden vanaf de geboorte tot de vroege kinderjaren. De grootte van het pluche hangt af van de leeftijd van uw dochter. Eerst zal het gebruikt worden om haar kamer te versieren, daarna zal het een essentiële bondgenoot worden in haar eerste spelletjes. Een jong meisje verwondert zich over alles om haar heen. Ze heeft een grote fantasie en is op zoek naar emotionele banden die ze vindt in een pluchen speeltje.

Tijdens haar eerste jaren zal uw kind al uw bewegingen imiteren om haar omgeving te begrijpen. Je kleine meid kan bijvoorbeeld een theekransje organiseren door al haar knuffels rond een tafel te verzamelen. Ze kan ook een spannend avontuur aangaan met haar speelkameraadje… Kortom, door met haar knuffels te spelen, lopen haar fantasie en creativiteit over. Het simpele feit dat ze haar knuffel heeft is een grote vreugde voor haar.

Fille heureuse avec sa peluche

Wat zijn de criteria waarmee rekening moet worden gehouden?

Hier zijn enkele essentiële criteria voor het kopen van pluchen speelgoed voor uw dochter:

Veiligheid

Het pluchen speelgoed dat u uw dochter gaat geven moet aan strenge veiligheidscriteria voldoen. U moet ook letten op de leeftijd op het etiket. Kies daarom voor een kwaliteitspluche met de nF-normdit zal haar lang vergezellen. Voor de eerste paar maanden van het leven van uw dochter, geef haar een pluche met korte stokken. Zo is er geen risico dat de lange draden in haar mond komen en worden ingeslikt. Je moet ook letten op de naden van het pluche. Deze moeten sterk genoeg zijn om te voorkomen dat de vulling ontsnapt.

De juiste maat

Het pluche moet gemakkelijk vast te houden zijn (vooral de uiteinden – staart, oor, label, enz.). Het accessoire mag niet te groot zijn, anders past het niet in het bed. Als het te klein is, valt het er ’s nachts uit.

Wassen

Belangrijk voor de hygiëne is dat het pluche in de machine gewassen kan worden (30° in een kussensloop met een speciale babyverzachter). Dit is een pluspunt dat ouders zal aanspreken! Na aankoop in een winkel is het altijd aan te raden het pluche eerst te wassen. Een paar tips: als uw dochter verschillende pluchen speeltjes heeft, was ze dan één voor één en niet allemaal tegelijk. Zo heeft ze een knuffel bij de hand terwijl ze slaapt. Maak het pluche bij voorkeur eens per maand schoon.

Andere dingen om te overwegen

De kleur en het materiaal van het pluche spelen ook een rol in de ontwikkeling van uw kind. Kleurrijk patchwork geeft het pluche een vriendelijk tintje. Corduroy geeft de knuffel een dynamisch tintje. Bovendien moet u kiezen voor een vulling van gerecycleerde vezels. Zo draagt u bij tot duurzame ontwikkeling.

Esthetiek en zachtheid zijn ook belangrijke factoren, want het pluche zal uw dochter lang gezelschap houden. Het accessoire moet daarom zacht en aangenaam aanvoelen. Tip: Als uw dochter verliefd is geworden op een bepaalde knuffel, slaap er dan een paar uur mee. Zo kan ze je ruiken.

De verschillende vormen

Het platte dekbed: dit is een vierkant van fluwelen stof met een dierenkop erop en de uiteinden zijn omwikkeld met linten. Ideaal voor baby’s, het is gemakkelijk vast te houden. Het is vaak uitgerust met een bijtring of een fopspeenklem.

De poppendoek: de pop creëert een sterke band met het kind. Je kunt je hand erin steken om je dochter te vermaken of haar te laten slapen. Het poppendek stimuleert een educatieve aanpak met je kleine meid als ze ouder wordt.

Het pluchen speelgoed: het kan de vorm hebben van dieren zoals konijnen, beren, enz. en is verkrijgbaar in vele maten van 15 cm tot 100 cm. Kies een knuffel die aangepast is aan de leeftijd van uw kind.

De pop: licht en zacht, het zal uw dochter verbazen.

De fopspeendeken: praktisch en licht, dit type pluche is voorzien van een band waar de fopspeen van het kind aan wordt bevestigd.

Fille avec son grand ours blanc en peluche

Een dierenpluche om mee te spelen

Tijdens de eerste levensmaanden zal uw baby niet stoppen met kijken naar het knuffeldier dat boven zijn ogen wappert. Natuurlijk zal dit uw dochter plezieren en haar kalmeren als ze midden in een huilbui zit. De knuffel is een ideaal speelkameraadje: door hem te kiezen, heeft uw dochter een metgezel die haar beschermt terwijl ze slaapt. Een vriend die haar zal helpen haar nachtmerries te verjagen en rustig in slaap te vallen.

Je kunt je uitleven in andere fantasieën dan de traditionele “teddybeer”. Je kunt voor andere, originelere modellen gaan. Maar hoe kies je zonder je te vergissen? De beste manier is om de mening van je kind te vragen.

Elk kind heeft een favoriet dier of een favoriete tekenfilm met een beroemd dier. U kunt er zeker van zijn dat u uw kind blij maakt door een knuffeldier met zijn of haar favoriete karakter mee naar huis te nemen. Je zult ontroerd zijn als je peuter tegen zijn of haar knuffeldier aankruipt voordat hij naar dromenland gaat. U kunt ook kiezen voor een pluche met een klein dierenhoofd om uw kind op jonge leeftijd aan te moedigen.

Als uw kind nog te jong is om een mening te geven, kies dan een pluche met een kleur die hem of haar aanspreekt. Anders zal een XXL-pluche prachtig staan in zijn kamer als decoratief element. Een roze flamingo in een grote uitvoering zal geweldig staan in een kleine meisjeskamer. Het dier fungeert als een droombewaker en waakt over je kleine blonde hoofd als ze slaapt.

Een pluche in de vorm van een personage om haar verbeelding vorm te geven

Het pluche zal waarschijnlijk meegroeien met uw kind. Het gedrag van uw dochter zal na verloop van tijd veranderen. Ze zal verhalen bedenken waarin zij en haar trouwe metgezel zullen evolueren. Ze zullen obstakels trotseren, wegrennen van boze heksen, onderweg nieuwe vrienden maken… Bovendien kies je best een meisjespluche die ze kan gebruiken in haar denkbeeldige spelletjes. Een Roodkapje-pop, een Assepoester-pop of een Sneeuwwitje-pop zijn goede voorbeelden.

U zult zien dat wanneer u de verhalen vertelt waarin deze personages voorkomen, de ogen van uw dochter zullen stralen van vreugde. Ze zal de avonturen beleven alsof ze er zelf bij was. Ze zal opgewonden zijn over de magische kus die de prinses wakker maakt. Deze prachtige verhalen zullen haar helpen haar fantasie te oefenen en haar leren over alle aspecten van het leven.

De keuze van het pluche mag niet afwijken van de realiteit

Het knuffeldier dat je voor je peuter koopt, moet echt zijn. Dit is handig zodat ze het opgezette dier voor haar gemakkelijk kan identificeren: een bij, een konijn, een kat, een olifant. Als je haar een beer met een olifantenslurf geeft, weet ze niet hoe ze ermee moet spelen. Het is ook beter om natuurlijke kleuren te kiezen. Vermijd een paars konijn of een groene pony.

Het pluche speeltje helpt bij het rollenspel. Zo kan uw kind levensechte situaties simuleren. Het speelgoed kan uw kind helpen beter te begrijpen hoe de maatschappij en de wereld om hem/haar heen werken. De keuze tussen pratend en niet-pratend speelgoed is snel gemaakt. De voorkeur gaat uit naar het laatste. De eerste moedigt het kind aan op een knop te drukken en het speelgoed begint te praten. Het is veel beter als het kind zelf spreekt in plaats van het speelgoed.

Het is heel goed mogelijk om met je peuter een zelfgemaakte pluche knuffel te maken. Je hoeft alleen maar een online handleiding te volgen en de benodigde materialen te halen. Dit speelgoed zal van onschatbare waarde zijn voor uw dochter, want zij heeft er zelf aan meegewerkt.

Om ervoor te zorgen dat u het juiste pluchen speelgoed voor uw dochter kiest, moet u zich bewust zijn van haar wensen en behoeften. Zo wordt het niet moeilijk om een speeltje te kiezen. En vergeet niet de leeftijd op het etiket en de normen te controleren voordat u koopt.

Fille avec son ours en peluche

Hoe kies je een meisjes pluche knuffel?

Weet jij hoe je de juiste keuze maakt bij het kopen van een meisjesknuffel? Vertel ons in de commentaren hoe jij het doet!

Gratis levering

vanaf 40€ van aankoop*

Verzenden naar Nederland, België

Wij leveren overal in Nederland, België

100% veilig

PayPal / MasterCard / Visa

Doe mee

Meld je aan om 10% te ontvangen van exclusieve promoties en speciale aanbiedingen.